Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 28 november 2010

Första advent, tillbaka till materialistiska civilisationen, snö på vägen och morfar 90 år ♥


Känns som jag varit härifrån en evighet när det i själva verket bara är ett par dagar... Min gamla vapendragare Packard Bell fick igår för sig att gå ur tiden. Fredrik försökte rädda den men den var tvärdöd, fanns ingen återvändo alls. Förhoppningsvis går det i alla fall att rädda hårddisken. Det är pinsamt vad ställd man blir när datorn eller mobiltelefonen går sönder, hela livet rasar liksom. Hela tillvaron kretsar ju kring datorn! "Fan, datorn startar inte, men jag kan ju försöka ta reda på vad som hänt genom att googl.... Nävisstfan nä.... Jag får göra nåt annat! Kolla på tv. Vad är det på tv?? Kan ju kolla dat.... Nä det kan jag inte. Nyheter då? Inte det heller. Se om jag hittar nåt kul virk/stickmönster kanske? Jag vet att jag hittade en bra sida häromdagen på nät.... Näe.". Ungefär så går tankarna, hela livet bara stannar ju! Tragiskt? Mycket möjligt... Jag hör till den generationen som ärligt och allvarligt inte har en aning om hur man betalar räkningar utan dator. För att inte tala om all internet-shopping, ska man istället behöva ge sig ut i affärer, BLAND FOLK?? Fy för fan... Har ju tillräckligt med internet i mobilen för att kunna kolla mail och sånt, men inte mycket mer. Och blogga funkar inte alls.
Men som ni märker så sitter jag i alla fall här och bloggar, ibland är det bra att ha en sambo i tele/data-branschen... Så han kom hem med min nya "juvel" förut. Och jag trodde jag skulle kunna lägga undan några slantar denna månad... Och juvel, just nu hatar vi faktiskt varandra ganska ordentligt. Som ni kanske vet så ska saker vara på MITT sätt... Man har ju hela livet i datorn, användarnamn och lösenord och sånt som har skrivits in automatiskt i ett par års tid. Och plötsligt finns inget alls. Och grejer ligger inte där de ska, ser inte likadana ut etc etc. Förhoppningsvis ska jag väl kunna göra den här burken till min också vad det lider, men just nu är jag mest arg och förvirrad. Men jag har i alla fall betalat räkningar! :)

Helgen har annars bestått av jobb. Fredag, lördag, söndag och nu har jag måndag och tisdag kvar. Och man kan ju konstatera att det inte är bästa tiden på året att sitta och åka fram och tillbaka till Linköping. Ett under att man inte varit i diket och hälsat på. I morse när jag åkte såg det ut såhär:
Inte mycket till spår att hålla sig i där... Och frös som en naken eskimå gjorde jag också, det var en sådär idé att borsta av bilen i motvind...
Tur att jag hade några mil på mig att torka...
Sen har jag kommit på att jag hatar att köra i rondeller när det är snöigt. Kaser man inte över i fel körfält så drar man nästan på kanten på rondellen. Är riktigt kämpigt att hålla rak linje när det är såphalt.

Annars så funkar det bra att jobba! Helt klart ökad arbetsbelastning, men det är kul. Oftast i alla fall. Igår fick jag min första utskällning som butiksanställd, och då har jag ändå varit med ett tag... Folk kan bli sura och ibland med all rätt, men denna gång fick jag verkligen en ordentlig utskällning. Det handlade om att vi inte hade en viss vara som kunden sökte efter, och han blev tvärförbannad. Det var "oorganiserat", "värdelöst", "jävligt illa", t.o.m "usel service"... Trodde han skämtade först då det var en så fånig grej han skulle ha, men icke då. Jag såg i systemet att vår andra butik i Linköping hade den här saken, så det sa jag till kunden. Och då blev han ännu mer förbannad. "Jaha, det hjälper ju mig JÄVLIGT mycket...!!". Och visst kan det hjälpa då vi kan flytta varor mellan butikerna väldigt snabbt, men då var min gräns nådd. Jag sa "Näe, då kan jag tyvärr inte hjälpa dig, men du får ha en trevlig helg!" och fick ett *FNYS* till svar. En del borde bli insnöade och det ordentligt! Men turligt nog så är den stora majoriteten av kunderna himla snälla och trevliga!

Efter jobbet blev det en sväng på Ikanohuset, men det var lite för mycket folk för Sandra där. Men kan säga att jag blängde duktigt på de som satt inne på resebyrån och bläddrade i sina kataloger... :) Målet var Ikea. Laddade upp med värmeljus, det går alltid åt! Sen bar det av hemåt i snöstormen. Hade tur så jag hamnade bakom plogarna och där låg jag drygt 3 mil och kom som mest upp i 40 km/h. Strax utanför Brånshult hade plogarna gjort sitt tyckte de, så de körde av. Då blev det lite knivigare att köra så det gick ju inte direkt fortare... Men men, hem kom jag i alla fall, men det tog drygt en timme :)

Nu äter jag lövbiff och tittar på "Bingolotto". Pensionärs-varning..?? :) Och en massa ljus brinner. Dock är ljuset i början av inlägget det enda adventsljuset, men det får duga :)

Desto fler ljus här hemma brinner för morfar ikväll. Idag skulle han fyllt 90 år. Hade tänkt skriva några rader angående det och kanske scannat nån bild, men så fick ju som sagt datorn för sig att kapitulera. Så det inlägget kommer kanske vid ett senare tillfälle :) Och inte blev det att gå till körrgårn heller, var så trött på snön när jag kom hem så jag ville inte ut i den igen!!
Men en söt låt ska han allt få! (Med en ännu sötare video..!)

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

 
Nu är det Beck-film och sen dusch, sova några timmar och sen ge sig ut i snön igen!

2 kommentarer:

  1. Gillar vad du skriver. Du har förmågan att uttrycka dig i ord. Aldrig funderat på att bli författare?

    Mvh Key

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar min hjärnverksamhet, som jag knappt ens förstår nåt av själv emellanåt :)
    Nix, det blir ingen författare av mig då jag har noll fantasi. Hade jag varit känd kunde jag gett ut memoarer men tror ingen är vidare intresserad av mitt liv nu :)

    SvaraRadera