Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 19 november 2010

Kort från kryssen, jul på jobbet, trist spinning och handlat bok

Kom på att jag tog ju några bilder på kryssningen, när jag stod på däck på morgonen och tjurade. Resultatet blev lite fina vyer och nu när jag tittar på dem i efterhand så slår det mig hur symboliska de är:
Det är säkerligen den sång-strof som jag använder mig mest av, men fasen vad det ligger mycket i det...!! När man är mitt i skiten så har man svårt att se något annat liksom. Även om man vet att svackan bara är tillfällig så är det svårt att inse det när man väl är där. Men försöker man se utanför sina problem, utanför sin lilla bubbla (säger INTE att det är enkelt alla gånger), ovanför molnen, så är himlen faktiskt blå. Riktigt jäkla klarblå. Undrar bara när just jag ska få tillfälle att upptäcka det...

Jaja, nog med dravel...
Jobb idag igen. När jag åkte hemifrån såg det kallt och halt ut, i Linköping idiot-snöade det. Jätte-upplyftande att tänka på att man skulle samma väg hem ett antal timmar senare... Och inte nog med att det snöade, idag fick mina kollegor för sig att jul-pynta, sätta upp kulor och girlanger och skit i taket. Jag vet inte allt vad de höll på med, jag försökte undvika att se eländet :) Och dessutom tyckte de att julmusiken skulle på... Dock fick den inte vara på så länge, det var inte bara jag som tyckte det var lite väl tidigt att dra igång den. Så det blev "Ingen sommar utan reggae" med Markoolio i stereon istället :) Och det var fasen att föredra...!

Som tur var så hade det slutat snöa, och den snön som kom i morse hade försvunnit, när det var dags att åka hem så det gick problemfritt! Lite halkigt, men vad fasen, man har väl vinterdäck :) Hann inte mer än hem och byta kläder och sen åka iväg igen. Kändes jätteseriöst att knalla in i sporthallen kl 16.30 en fredag för att köra spinning :) Dock var väl inte passet lika seriöst. Visst, spinning blir vad man gör det till, men detta var nog (tyvärr) det sämsta passet jag varit på. Så det bidde lite mera träning efteråt. På måndag blir det hård-spinning med MAIF-veteranerna igen, ser riktigt fram emot att torka golvet! :)
Fast på stretchingen spelade ledaren en låt som var rätt mysig. Kanske jag som som alltför oftast är lite efter men det var Bette Midler's "The rose" fast på svenska. Väldigt tragisk text, men tilltalande. Kan det varit för att ordet "rakblad" nämndes...? Näe, nu ska vi inte vara såna! Här är den hur som helst, med Anna-Lotta Larsson:
Jag har aldrig påstått annat än att jag har lite udda musiksmak... :)

Sen har jag just beställt en bok. Fick tips om en aspergare som skrivit en självbiografi. Brukar rata allt vad sånt heter, jag har MINA problem, MINA svårigheter, MINA känslor, MINA tankar, MIN form av aspergers syndrom, jag vill inte läsa om hur man "ska" vara, vill inte tipsa mina nära och kära om att läsa böcker om hur FÖRFATTAREN upplevt SIN situation och sen tro att det ska vara precis lika för mig. Men för det första så kom det här tipset från den mest kritiska människa jag nånsin råkat på, precis ALLT ska granskas NOGA och för det andra så låter boken faktiskt ganska intressant. Beskrivning från Adlibris.com: "En självbiografisk bok som handlar om att växa upp och leva med Aspergers syndrom. Det är en berättelse om utsatthet, om att vara annorlunda och att vara människa - en bok som öppnar dörrar till förståelse. Så här skrev några recensenter "En stilsäker debutbok", "Facinerande inblick i autisktiskt tänkande", "en gripande berättelse med exeptionell lyskraft, språkligt formfulländad och av största intresse för en bredare publik". Kanske ska säga att boken heter "En riktig människa" och är skriven av Gunilla Gerland. Bara som en parentes sådär... :) Men det kan nog vara intressant att läsa!

Om man skulle krypa till kojs. Imorrn bär det av med Vadstenabuss till Göteborg och Rondo. Se vad Robert Gustafsson hittar på för dumheter :) Det ska bli jättekul! Hoppas bara att det slutar snöa...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar