Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 21 november 2010

Robert på Rondo

En bild som inledning, det blir väl bra?? :) För det är just om gårdagens äventyr som det mestadels kommer handla om idag. Var helt slut när vi kom hem igår och sen började jag pilla med lite annat (bl.a. handla årets första julklapp... :P) så det blev inget bloggat.
Men hur som helst, det kändes som vi gick upp och åkte skittidigt fast klockan "bara" var 07.30. (Kan jämföras när vi satte oss i bilen och åkte till Arlanda kl 01.15 i september...). Och bussen var lite sen, det hade blivit lite missförstånd på bussbolaget om när de egentligen skulle åka. Dock var de bara tio minuter sena, men det räckte för att jag skulle bli ruskigt medveten om att även väldigt små öron, fötter och fingrar kan frysa nåt gräsligt. Fötterna blev jag knappt varm om mera den dagen. In till Mjölby och hämta folk. Eller "folk", en hoper människor i alla fall... Där fick jag garva "lite" så jag vaknade ordentligt. Helt plötsligt var vi några för många i bussen och det skulle redas ut vilka som gått på fel. Hade jag tittat ordentligt så hade jag säkerligen kunnat peka ut dem, snacka om byfånar! Och sen öppnade en av dem truten... "Jaa, veij ä' föyra pächovner ifrå' CHOÄNNINGE!". Givetvis var det dem som missat att det stod "Göteborg" på vår buss och inte "Stockholm". Vad de där krak'era nu skulle till Stockholm att göra... Men skojigt var det i alla fall! :) Jaja, lite kanske roar små, men jag står för det...! :)
Åkte vidare ner genom Östergötland och Småland. På Västgöta-Rasta stannade vi och åt frukost. Allt var uppdukat när vi kom, bara sätta sig och äta fralla, helt perfekt!! Sen åkte vi vidare.
Kom ner till Göteborg vid 11.30 så vi fick en timme på stan innan dag var dags för mat. Kollade runt lite i butikerna på Kungsportsavenyn, var mest mån om att vara inomhus när det var så satans rått och kallt. Och som vanligt så blåste det ju inte heller i Götet, nej absolut inte... 12.30 kom vi in på Restaurang ETT (jävla namn...).
Restaurangen. Till höger i bild syns vår buss... :)
Jag är ju lite hispig med mat sådär, det duger inte riktigt med vad som helst... :) Så det är alltid lika nervöst att få mat serverad sådär, man vet ju aldrig. Man kan ju få en halv gris framför sig och bara "Varsågod och ät!". Uuuuusch och fy. Så jag blev själaglad när det visade sig vara helt "vanlig" ätbar mat! :)
Det där potatismoset hette inte "potatismos" men jag minns inte vad de kallade det :)
Och "hasselnöts-brownie" står det, om det inte syns.
Och gott som bara den var det! Är bara inte riktigt van vid att äta trerätters kl 13 på dagen, i vanliga fall äter jag min frukost på jobbet då, filmjölk... Men det mesta gick ner i alla fall :)

Sen bar det av till Rondo. Tog väl ungefär två kliv från bussen så var vi i foajén :) Gick in och satte oss och konstaterade att bättre platser kunde vi inte fått. Framför scenen är det ju matbord, sen en bit bort är golvet upphöjt och där finns vanliga stolar. Och där satt vi!
Så såg det ut. Om man fotade under showen så skulle man få gå upp på scenen och
be offentligheten om ursäkt och det ville man ju inte riskera
:) Men passade på att
fota lite innan allt började! Kunde som sagt inte suttit mycket bättre...!
Sen började showen. Och vad säger man... Robert är alltid Robert. Rolig (ytterst grundläggande) och skicklig som få! Han hade konversationer med sig själv där en karaktär stod inne på scenen och en annan ute vid grindarna, väldigt häftigt gjort! Sen fanns ju "alla" gamla godingar: Greger (nissen i kilt i "Nilecity 105,6"), Fred Asp (som har den betydligt mer kände polaren illern Göran...), Weiron i ottan (också "Nilecity"), Roland Järveup (dansbandsfantasten från "Torsk på Tallinn" och senare "Rolandz") och givetvis Tony Rickardsson :) Och han sjunger och dansar och bär sig åt rent allmänt. Gillar man Robert Gustafsson så blir man absolut inte besviken! :) Hittade Aftonbladet lite smått missvisande recension, läs den här den som vill.

När det var slut så var det bara att ta de två stegen utanför Rondo så var man på bussen igen :) Ännu en macka på Västgöta-Rasta och sen var vi hemma en timme tidigare än beräknat. Så duktiga hade vi varit! :) Annars brukar det alltid vara några som ska söla och komma för sent, gå vilse, inte kunna passa tider etc, men detta gick kanoners!!
Så det var Fredriks födelsedagspresent det, undra vad han ska få i julklapp... :D

Lite halv-sliten åkte jag iväg till jobbet idag. Och som sagt så tycker FK att jag ska gå upp i tid för att "testa ökad arbetsbelastning". Tjena-mittbena, tycker det räckte gott och väl att jobba mina timmar söndagen efter barnbidraget för att arbetsbelastningen skulle öka betydligt...!! För att inte tala om hur det lär bli när folk får lön. Minns ju hur det var i Motala-butiken förra året. (Men jag fixade det!! *stolt* :D). Så jag hoppas de låter mina timmar vara tills vidare...

Nu har jag fixat nya skivor till bilen. Gissa vad... "Rolandz", vad annars?? :) Sen rullar faktiskt en julskiva i öronen på mig just nu, det passade till glöggen förut. Blir lite olustig till mods av julmusik. Det är så fint och vackert och stämningsfullt, törs nog säga att det enligt mig är bästa musikgenren (om det nu kan kallas det) som finns, men fasen så mycket man får på köpet... Ångest. Julen innebär mycket ångest. Det som har varit. Vad som ska komma. Förutom barndomens "Kalle Anka"-jular så är det bara julen -07 som jag minns inte var ångestfylld. Inte så mycket i alla fall och inget som hade med julen i sig att göra. Undra om man kommer få uppleva nåt liknande igen...?? Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar