Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 1 november 2010

Tattartermos-minnen, morgon-mys ;), första glöggen, tiden går och ny karriär?

Tittar på "Böda camping". Och jag får rysningar... Vilka minnen! Alla dessa pensionerade förståsigpå-are som satt runt om och hade koll på precis varenda steg man tog! För att inte tala om att vakna varje morgon och se segelbåtar, upp fort som fan, klä på sig och dra iväg till första bästa "servicehus". För att inte tala om när man ätit lite för mycket glass eller lite för mycket paprikakryddad grillkorv... Näe, bevare mig! Hoppas jag aldrig mer behöver sätta min fot i en husvagn igen! Skulle möjligtvis kunna få för mig att packa Fredrik, ett tält, sovsäck, en kylväska, nattmössa, 2 helor Jägermeister och 2 plattor öl och dra iväg på en sådan "fredag - lucka - lucka - måndag"-resa en helg när det är bra väder, känns som nåt man borde bocka av i livet :)
Och på tal om rysningar... Detta "klädesplagg" direkt från helvetet; FOPPATOFFLAN!! Lindrigt sagt så är det fasen inte vidare sexigt. Och inte är de sköna heller, det har hänt (var till mitt försvar inte nykter...) att jag lånat mor mins tofflor och t.ex. kilat ut med hunden när han var valp och skulle ut dygnet runt. Dock mitt i nätterna när ingen sett. Känns ju som man inte har något på fötterna! Ungefär som att gå i sockiplast. Och kallt som satan var det! (Är det nu man ska tillägga att Elliot var dygnet runt-kissande jätte-valp-bebis i december..??). Och alla dessa käcka kulörer på fanstygen... Jag skulle kunna ta om de var lite neutrala. Svarta, vita, mörkblå. Men idiot-cerise, epilepsiframkallande-neongrön. Så inte nog då med att folk har dessa foppatofflor, de måste dessutom genom färgvalet vråla ut det inför hela omvärlden! Huvva...!

Näe husvagn går bort, jag har alltid tyckt att båt verkar mysigare. Konstigt nog då jag är ruskigt rädd för vatten. Men ta sig ut med trevligt sällskap till en massa fina öar, dricka coca cola och äta kanelbulle eller bara köra rakt ut i det blå och lägga sig raklång och sola. Dock INTE bada... Möjligtvis om man hittar någon fin strand nånstans. Känns mycket trevligare än att glida runt i en tattartermos. Sen kan jag väl tänka mig att hamnar och campingplatser fungerar på ungefär samma sätt. Man ska vara på ett visst sätt för att passa in. Dock får jag nog vara tacksam för att mormor och morfar gillade att campa och således även mor och far, annars hade jag inte blivit till... :D

Annars så har jag jobbat idag. Kändes lite häftigt att åka en timme senare men ändå börja 10 :) Det är en trevlig stund på dygnet, varje morgon vid en sådär 9.40 och man åker på motortrafikleden strax utanför Linköping då man har Malmens (och även SAAB's??) luftrum rakt framför sig och alltid är det några juveler som glider runt på den rosa-blå himlen :) Mys mys!
Jobbet rullade på idag också, men börjar bli rätt trött på min lunch-yoghurt nu. Får se om jag kan komma på nåt annat att äta... Tänkte försöka mig på att göra pannkakor nån dag. Får ta det när jag har psyket någorlunda i schack och när Fredrik inte är hemma så han slipper höra när jag får hysteriska utbrott :)

Efter jobbet (om det var ljust när jag började så var det nära på mörkt när jag slutade istället...!) var det träning. Löpning och styrketräning. Även en sväng i solariet. Imorrn är det spinning igen!

När jag kom hem så ropade Fredrik från köket "Vill du ha glögg??". Glögg?? Vad fasen, såhär mitt i sommaren...? Då var det INTE roligt att ha en inbyggd almanacka i datorn... Fy fasen, det är ju november!!! Tycker inte det är längesen som det VAR jul och nyår. Årets första kryssning i februari. Min födelsedag i april. Jobbet i hönsgården i snorvarma juli. Gran Canaria i september. Och nu november. Helt otroligt vad tiden går!! Men hur som helst, glögg blev det. Dock en vit sort. Eller ljus. Eller vad det heter.

Smakade ganska bra! Fast jag var noga med att påpeka "Fast nån jävla skumtomte vill jag inte ha!!". Det hade vi inga, som tur var... :)

Sen fick jag ett stolleryck igen. Och speciellt när jag blev varse om hur galet fort tiden går och vad gör man med sitt liv egentligen..?? Har ju alltid gillat macho-yrken. Astronaut, polis, räddningstjänst, pilot. Så jag gogglade lite på "kabinpersonal+utbildning". Alltså "flygvärdinna". En relativt kort men intensiv utbildning, helt klart säkra framtidsutsikter, resa runt, ha sitt andra hem i ett flygplan. Skulle kunna vara nåt för mig. Vad fasen, man lever bara en gång och livet är uppenbarligen kort! Så kommer kravlistan:


Krav

För att vara kvalificerad att söka till utbildningen Basic Cabin Crew Course måste Du uppfylla en rad krav:
  • Du ska vara minst 21 år gammal ()
  • Du ska ha godkänt gymnasiebetyg ()
  • Du ska vara minst 160 cm / högst 190 cm lång (Jaha, längd-diskriminerad igen då... Missar med 3,5 cm. *SUCK*
  • Du ska vara fullt frisk, både fysiskt och psykiskt. (Känns som kommentarer är överflödigt vaa...)
  • Du ska ha fullgod syn, med korrigering 1.0, samt fullgod hörsel. (Men vaddå, jag är inte så nyfiken av mig, kan allt sortera bort lite och må bra ändå...!)
  • Du ska kunna simma 200 m med kläder ()
  • Du ska ha goda kunskaper i svenska o engelska (Vad innebär "goda" kunskaper...?)
  • Du ska vara flexibel i Ditt sätt att tänka och arbeta (Jag är aspergare, saker ska vara på MITT sätt såklart :) )
  • Du ska finna glädje i att arbeta för och med människor (Det gör jag fasen, så )
  • Du får ej ha synlig tatuering / piercing (Synliga, allt är väl relativt, beror på vart man tittar...)
Så näe, Sandra får allt stanna på marken även i fortsättningen. Får nöja mig med semesterresor! Givetvis får man ta det hela med en stor nypa salt, men vad fasen, man måste ju kolla möjligheter... :)

Nu ska jag kolla på tv (tjafs i "Hollywood-fruar" mellan två vänninor om vart en hund ska bo... :D) en stund till och sen är det läggdags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar