Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 25 november 2010

Tv-inspelning, början på min nya karriär...?? och ta bort tandsten

Ungefär 2,5 timmes sömn blev det i natt. Var hemma runt 4 och när jag väl varvat ner så somnade jag tjong-bom, men det tar ju sin lilla tid. Och klockan 8 i morse satt jag med Elliot hos veterinären för att få hans tandsten borttagen.

Var ju ute och for igår. Somnade ändå ganska bra kvällen innan, trodde inte det med tanke på vädret. Men som tur var så hade det inte snöat så mycket mer på natten sen. Så upp och fixa det sista och sen skulle vi ta bilen och åka ner och hämta mamma och byta till deras bil. Och givetvis.... "*Brum-brum-brum-BRUM-böööööö*". "*Brum-brum-brum......brum...br...*". Ungefär så lät det när jag skulle starta motorn. Helvetes jävla skit. Ringde kära mor och sa att hon vackert fick komma och hämta oss. Trodde det var batteriet som gått och dött, men kom på att då borde det ju inte vara minsta liv i bilen. Nu hostade den ju ändå men tände liksom inte. Kom då på att när jag parkerade bilen efter spinningen i måndags kväll så hade jag väldigt lite bensin i tanken (Tack för det, försäkringskassan...!). Och så parkerade jag i backe. Och där blev det väl bingo då... Amatör-meken som knappt ens kan byta däck gissar att bensinen inte riktigt nådde ända fram. Jag vred om nyckeln igen och bilen hostade. Jag blev förbannad och gungade fram och tillbaka ett par gånger, och vad händer... Lilla pärlan hoppar igång. Vad gör man nu?? Morsan är på väg, stänger man av motorn riskerar man att bli stående igen, åker jag för att tanka så kanske jag blir stående på vägen nånstans. INTE bra... Men jag beslutade att det får bli ett senare problem, jag hade drygt 50 mil på vägen i snökaos framför mig att koncentrera mig på så jag stängde av motorn.

Skönt nog så var det inte så illa på vägen ändå. Det gick riktigt skapligt ända till Södertälje, där började det snöa ordentligt. Och ju närmare Stockholm vi kom, ju mer snöade det. SVT-huset ligger ju ganska så mitt i smeten och att köra i centrala Stockholm brukar vara en upplevelse i vanliga fall, och den blev ju inte sämre när strecken och pilarna i vägen var översnöade. Det var bara att chansa vart "de vänstra filerna" etc gick. Gps är hur som helst en väldigt formidabel uppfinning...! Vi kom fram till tv-huset faktiskt helt utan fadäser :)
Frusna bönder på vift i storstan... :)

Fadäser fick vi nog av senare. Eller fadäser, men det var kolossalt dåligt organiserat i alla fall. Istället för att göra allt på samma gång så var det först en lång jävla kö för att hänga in jackorna, sen en lång jävla kö för att bli avprickad, sen en lång jävla kö för att få komma in i studion. Efter mycket om och men fick vi gå in och sätta oss i alla fall. Och jag måste säga att det såg väldigt annorlunda ut mot vad jag trott. Liksom "bakvänt" mot vad man ser på tv. Så det var intressant att se!

Jag vet inte hur noga de är med att det ska vara hemligt vilka artister som var med, så det ska jag inte avslöja! I alla fall inte namnen på dem :) Men jag kan väl säga att det var "Diamond dogs"' sångare och en schlager-brulla som sett sina bästa dagar och som gillar falukorv (och vem vet, hon kanske får bra vibrationer av dem... :D ) mot en finsk pajsare som missade "Let's dance" för att han bröt foten när han ramlade av en barstol och en tös som är ganska opålitlig, hon t.o.m skryter om hur bra hon ljuger... :) Så det var helt okej folk med! Dock blev jag förvånad över hur dåliga de faktiskt var på att komma på versraderna, kunna texter och sånt. Och somliga var sämre än andra... Annars var det himla kul att se inspelningen! Och Peter Settman är ju verkligen inte klok på en enda fläck. Han behöver inte mycket betänketid för att komma på något att prata om...!

När inspelningen var över och vi kom ut i foajén började det riktiga kaoset. Vi skulle ut och de som skulle se nästa inspelning skulle in. Vi skulle ha ut våra jackor, de skulle ha in sina. Och de hade blandat ihop nummerlapparna i garderoben, det var knappt ens nåt folk i garderoben och jag vet inte allt vad de styrde med! När det äntligen blev vår tur så frågade nissen i garderoben "Hur ser jackorna ut??", "Ehh....svarta...". "Okej, mer då..??", "Hmm....En är lite längre, en är kortare. Med luvor!". Extremt säregna beskrivningar. Efter mycket om och men fick vi våra jackor i alla fall.

Och ute snöade det fortfarande. Bara att trycka in nästa mål i gps'en och ge sig iväg i snöstormen. Vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig vad gäller SweSim, men var inte riktigt beredd på att gps'en skulle säga "Du har anlänt till destinationen" mitt i ett höghusområde... Och vi fick leta en stund efter rätt hus också. Jag hade väl i alla fall väntat mig nåt annat än ett hus som antagligen fungerat som tvättstuga eller nåt tidigare :)


Men uppenbarligen hade vi kommit rätt :) Och det var ett himla coolt ställe!!
Vi var lite tidiga så vi fick sitta och tina upp en stund
I riktiga flygplans-säten givetvis!
:)


AJS37 Viggen-simulatorn som jag skulle köra har tidigare använts för att utbilda stridspiloter, så det var inga dåliga grejer! Dock kom den 1970 och var det vassaste på marknaden då, så nu har de ju fått byta ut både det ena och det andra för att det ska vara lika imponerande med dagens mått mätt.
På översta bilden ser man hur simulatorn ser ut utifrån och på skärmen syns samma som
jag såg framför mig, fast i lite mindre skala
:)
Längst ner har Försvarets senaste rekrytering - rekryt Andersson, tagit plats :)
Började med en genomgång hur styrspak, gasreglage, sidroderpedaler, landningsställ, luftbroms, mätare på instrumentpanelen etc fungerar och sen bar det av upp mot det blå :)
♪♫♪ "'Cos I'm leaving on a jetplane (??)
I don't know when I'll be back again"
♪♫♪
Dock så gillar jag inte kameror....
Fick först taxa ut planet på startbanan. Var lite svårt att hålla rak kurs när jag skulle lyfta då pedalerna inte riktigt funkade som jag tyckte att de skulle göra, men jädrar vilken känsla att dra på full gas och så lyfta nosen från marken och sticka upp till 12.000 meters höjd lite snabbt, det var så man kunde bli religiös eller nåt! Dock gav det inte så mycket att köra på så hög höjd så jag lekte lite på 3-4000 meters höjd istället :) Gick upp på Tierps flygfält, kom snabbt över Stockholm, tog ett extravarv runt Globen, Kaknästornet, Slottet och allt annat spännande, åkte sen via kusten ner mot Nyköping, Norrköping, ett tjusigt varv över Linköping, blev ett extravarv p.g.a/tack vare :) ett misslyckat landningsförsök, men tillslut lyckades jag sätta ner kärran riktigt stiligt på Malmens flygplats i Linköping :)

Snurrade väl runt i ungefär 30 minuter. Och det är tur att man inte har anlag för åksjuka, är man känslig så spyr man i den där, det bara är så :) Att "svänga" med en Viggen var inte riktigt som att svänga med en Boeing där man "bara svänger" lite löst och ledigt, Viggen fick man "lägga ner" 90 grader och sen flytta planet i sidled och så räta upp igen. Tappade kontroll över fart, höjd, riktning och horisont ett antal gånger, kan jag säga :) Kom på mig själv flera gånger med att istället för att räta upp planet så la jag huvudet på snedden och tyckte att jag körde sketrakt :) Så hjärncellerna fick sig en rejäl åktur, alla tre! :) Kändes inte minst när jag hoppade ur simulatorn, kunde knappt gå rakt, det snurrade rätt så bra!
Jag tror jag lagt upp klippet förut, men här kommer det igen! Detta är alltså den simulatorn som jag körde. Himla häftigt när man känner igen alla reglage och mätare och sånt! :)

Så det var det äventyret det, hoppas jag kan få tillfälle att göra om det någon gång!

Sen var det bara hemresan kvar. Tror inte jag var över 70 km/h många gånger... Full koncentration på att hålla sig i hjulspåren och inte bli snärtad av nån 24 meters-tradare som absolut skulle om. Mat på Mc Donald's i Nyköping och sen åkte vi vidare. Nästan hela dagen gick jag och var nervös för rv 34 med tanke på drivorna som blåste upp när vi åkte med bussen i tisdags och jag ska inte säga att det var speciellt skoj att köra där, men det var ändå inte riktigt så illa som jag trott. Drivorna hade inte hunnit bli så höga. Och emellanåt gick det inte att använda helljusen för det snöade så pass. Vi åkte från Årsta vid 22.20, stannade som sagt och åt i Nyköping och så var vi hemma ca 04. Långsamhets-rekord från Stockholm :) Dock slapp vi diket och det var ju huvudsaken! :)

Så det var en väldigt rolig och intressant dag!!

Var som sagt sådär segt att gå upp 7.15 idag, packa ihop hunden, skrapa bilen och åka till veterinären. Men det gick smidigt, han fick en spruta, han kräktes lite och sen blev han en pömsig liten vovve :) Fick lämna honom där (vilket inte är vidare kul, men gick bättre är jag trott), åkte hem och fixade med korten som vi tog igår och efter ett par timmar var han färdig och kunde hämtas. En glad men hungrig och lite salongsberusad liten kille :)

Och bilen då...? Lånade mor och fars lyxåk till veterinären, sen hämtade jag upp pappa när vi skulle hämta Elliot, tankade i ett par liter bensin i en dunk, hällde det i bilen och sen gick den igång som en klocka :) Skönt att det inte var nån större fara med gamla bettan!

Nu har jag haft mina lediga dagar så nu blir det Linköping ett tag framöver. Vette fasen om jag ser fram emot att kasa fram och tillbaka till Linköping i detta väder, men om man "tar't litte vackärt" som morfar alltid sa, så ska det nog gå bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar