Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 24 februari 2011

En matematiker till sambo, "singel"-kryssning och att tävla fast kroppen egentligen inte klarar av det

Vad har man en sambo till, om inte i underhållningssyfte..?? Han "beställde" whiskey från Åland nu, "Highland Park Vintage 1998". Jag frågade vad det var för skillnad på den och den Highland Park som han har. "Den nya är från 1998 och gööörgammal och säkert möglig, den gamla står det 'Aged 12 years' på och den köptes 2010, så den är ju...". Som sagt, underhållning får man ju i alla fall...! :D Det finns säkert annat än räkning som du är bra på, älskling! ♥

Ålandskryssning, som sagt. Bara bussen, terminalen och påstigningen var klar så blev det riktigt skönt att åka ensam! Som jag skrev, man slapp ta hänsyn till nån! Och som sagt igen så är det ingen som ska ta åt sig av det, de jag annars åker med är inte ett dugg påfrestande på nåt sätt och de få som krävt hänsyn har jag ändå struntat i, haha :) Trots värmländsk mul å klövsjuka (det finns faktiskt något som heter det på riktigt och det är INTE magsjuka, just for your information... ;) ) så var det fullt drag i puben! Fick lite nya "vänner" där på plats! Det ena var ett medelålders par som träffats på Mötesplatsen.se och varit tillsammans i fyra månader, det tyckte jag var lite gulligt! :), det andra var ett kristet par från Örebro. Vi diskuterade SPA-anläggningar utmed rv 50... Och JA, sånär som på en vodka-redbull, 4 cl Dooleys och en öl så var jag nykter :) 

Och nu är inte jag någon geografisk expert, långt därifrån, men när en människa från Värmland, som bor så nära norska gränsen man kan komma utan att behöva visa pass när man går utanför dörren och som pratar mer norska än svenska får frågan "Är du från NORRKÖPING??", så undrar man: 1. Är människor helt jäkla pantade?? 2. Hur låter egentligen JAG?? Visst att det finns en vinsort så gör att jag pratar norska, men det hör inte hit :) Nu har jag i och för sig hört flera som tagit fel på östgötska och värmländska, satt och såg vädret ihop med en stockholmare en gång och meterologen pratade värmländska. "Haha, hon låter precis som du!!". Mm, visst, eller kanske inte... Men med tanke på tid och plats just i tisdags så är nog alternativ 1 det mest troliga :)

När pupen stängde blev det Fun Club. Dannys och Mats Bladhs... Ungefär lika roligt som det låter. Det är såna som ger hela dansbands-genren dåligt rykte och gör att folk kryper ur skinnet när man säger att man mer än gärna lyssnar på Casanovas, Barbados eller Arvingarna... Det blev hytten tidigt, med kryssningsmått mätt. Sov väl i alla fall skapligt. Och igår blev det inte alltför många knop gjorda, kanske för båten men inte för mig. Låg mest och tog sovmorgon, lyssnade på radio och läste bok. Och sen var det dags att gå av. Bussen hem gick bra och det var skitmysigt att komma hem till -17 grader...

Så för att sammanfatta det hela så funkar det att åka på kryssning ensam. Man kommer iväg en sväng och det kan ju vara skönt. Det var inte bästa resa jag varit på, men absolut inte den sämsta. Att åka med struligt folk är definitivt värre! Och nu slapp jag ju förhoppningsvis magsjuka :)

Nu finns risken att dagens inlägg blir jättelångt, men jag läste nåt intressant i tidningen såhär i skid-VM-tider. Det är allt tjat om att Marit Björgen fått dispens för att ta en astmamedicin som i vanliga fall är dopingklassad. Det är svårt det där. Jag kan väl tycka att alla ska tävla på "naturens villkor", vilket många konkurrenter påtalar, men frågan är vart gränsen ska dras. Coachtejp och dauerbinda för att rå på tillfälliga blessyrer må så vara, men när man har en sjukdom som man behöver ständig medicin för, bör man verkligen vara elitidrottare då? För hur det än är så tillför man ju kroppen ämnen genom medicin som gör att man kan prestera bättre än vad man "egentligen" kan. Sen kanske medicinen gör att man presterar mer "som folk" men alla är ju inte "som folk". Stefan Holm är väldigt kort för att vara höjdhoppare, men han har anpassat sig efter det och tränat extra hårt istället för att kräva någon form av hjälpmedel och dispens för att han inte är lika lång som alla andra. "Ska en person som har diabetes inte ha rätt att bruka insulin??" menar norske längdchefen Åge Skinstad enligt Expressen, och visst har personen all rätt i världen till insulin, men bör personen vara elitidrottare när personen inte tävlar utifrån sin egna naturliga förmåga, vilket alla andra idrottare får göra...? Sen är gränsen hårfin. Ska fotbollsspelare få spela "på sprutor"? Bör en meniskopererad ishockeyspelare få fortsätta spela hockey?
Återigen sprudlar jag av åsikter men är jäkligt glad att avgörandet inte ligger i mina händer...! :)

Jävla skit, får avsluta det här inlägget, jag kanske återkommer till varför vad det lider..! :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar