Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 8 februari 2011

Lite böcker, pussel och mormor 87 år

Nu har jag kommit in i "andra andningen", nu sover jag hur mycket som helst istället! Eller visst, igår kväll låg jag och läste tills klockan var 3. Fredrik hade fått hem ett stort bok-paket från Cdon. Av bortåt tio böcker så var en min... :)
Har jag sagt att jag tycker det är intressant med människo-öden... :)
Denna var väl lite tam. Det kändes som det fanns en hel del mellan raderna som jag inte riktigt var med på. Michael Nyqvist är en extremt begåvad kille. I det stora hela handlar det mest om hur Nyqvist försöker hitta sina biologiska föräldrar. Betydligt bättre skådespelare - en av Sveriges absolut bästa - än författare, även om boken absolut inte var dålig på nåt sätt! Det finns absolut sämre...
Som t.ex. boken jag började med; "En riktig människa" (Gunilla Gerland), den har jag bara kommit några sidor i. Nu är väl kanske inte boken dålig i sig, men i och med att den är skriven av en aspergare och jag fick rekommendationer från flera håll att den var så bra och att jag skulle känna igen mig så hade jag lite väl stora förväntningar. Denna person är uppenbarligen mer "mupp på riktigt" och har inte bara "ett lite annorlunda beteende". Därför vill jag inte kännas vid eventuella likheter. Jag har skrivit om min "mupp-fobi" tidigare. Små små detaljer kan jag känna igen mig i, men det skulle nog precis vem som helst kunna. Det är såna här personer som gör att jag inte skulle passa så bra som t.ex. kurator eller psykolog, med min impulsivitet och mitt logiska tänkande. "Usch, jag är så ledsen, jag blir mobbad i skolan...!". "Jaa det tror fan det, så som du beter dig, vore märkligt annars!!". Men det finns kanske andra jobb som passar mig... :)
Så näe, den boken passade inte mig alls!

Jag vaknade först kl 10 idag, tänkte att jag skulle ligga och dra mig en stund till. Vaknade kl 12 av att Hedwig trampade runt på mig. Fattar inte hur en och samma katt kan bita i tårna och trampa i ansiktet samtidigt..!! Åtminstone så känns det så. Hon var ganska billig ett tag där, men det var ju ändå dags att gå upp.
Fastnade med pusslet som vi började med i helgen och där satt jag tills klockan var 16.45 och jag fick bråttom in i duschen, skulle ju bli hämtad av mor och far kl 17. Mormor fyller 87 år idag så vi åkte dit med smörgåstårta. Idag var hon på ganska gott humör, skönt det! Vi sjöng "Blott en dag", mormor och jag :) Hon är lite hobby-pingstvän, min mormor. Hade ju annars bara fattats lite fanatisk religiösitet mitt bland all annan sinnesrubbing där... Vad jag ska skylla på vet jag inte. Aspergers syndrom och nördhet, tror jag. Hörde visan i ett "Madicken"-avsnitt i slutet av 80-talet och sen dess har den suttit där. Kul att kunna roa nån i alla fall! :) Annars så är hon lite som en 3-4-åring, man vet liksom aldrig vad som ska komma, det ena roliga efter det andra trillar ut :) Hon frågade mig om barnbarnsbarn och vad fasen, det ligger väl inte bara på mig, hon har ju tre barnbarn till...! :) Men visst, utåtifrån sett är det kanske jag som har mest ordnat liv. Och om inte annat så är det nog bara jag, eller kanske syrran, som skulle ha intresse av att visa upp våra barn för mormor.

När jag kom hem fortsatte jag med mitt pussel och nyss blev det färdigt!
Det där är ju då kartongen, för er som inte ser det, men så ser det ut i alla fall :) Bara att börja med nästa...!

Imorrn är det sjukhus och arbetsförmedling. Sen får vi väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar