Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 20 februari 2011

Ett litet Mensa-test såhär på natt-kröken

Inspirerad av "Rederiet" och "Intendent Uno Kronkvist" (Jag vet, jag måste skaffa mig ett liv...) så fick jag ett infall såhär på lördagkvällen, ett par glas vin och lite trötthet till trots. Eller man kanske ska säga TACK VARE ett par glas vin och lite trötthet...

Går åt att förstora bilden för att se vad det står...
I det stora hela så gjorde jag Mensa Sverige's provtest på nätet, måste ju testa... För att få vara med i Mensa så ska man ha ett beräknat IQ över 130, som 2% av befolkningen uppnår. Provtestet består av 24 uppgifter som ska redas ut på 10 minuter, det övervakade testet består av 45 klurigheter som ska lösas på 20 minuter. Jag tänkte skriva lite mer om provtestet vs. det övervakade testet men p.g.a lite copyright och sånt så väljer jag att inte gå in på det så djupt (kolla Mensa's hemsida!), men hur som helst så räknar provtestet bara upp till IQ 126. Men testen är väldigt lika, även om provtestet främst är tänkt som en liten "vägledning".
Resultatet på mitt test blev "126 eller mer". Jag är alltså som sämst smartare än 96% av Sverige befolkning. Jag har "Goda chanser att kvalificera mig för medlemsskap i Mensa.". Kanske skulle man testa, bara för att, liksom... Vad tycker ni, ska man riskera att göra sig till åtlöje bland rymdforskarna och dessutom punga ut med 295:- för kalaset..??

Här satt jag och var skitdivig tills jag och Fredrik (som inte riktigt nådde upp till min nivå på testet, hör till historien) började diskutera det hela. Jag kan mer eller mindre lätt säga "Vilken är den tredje?" när det gäller svarta och vita fyrkanter, cirklar, rektanglar, pilar, trianglar, fyllda eller icke fylla osv, men jag kan fan inte dammsuga eller koka potatis, jag vet inte vad "litegrann", "snart" eller "lagom" innebär. Oj vad stoltheten bara försvann lite snabbt... Snacka om totalt onödig kunskap, hur är man skapt egentligen?? Mor och far, för faan...!! Räkna ut den tredje, sångtexter och stickning/virkning - det är vad jag kan! Dessutom vet jag vad "Giv Dem Alla En Bit FISk" och "Frosten BErövade ESters AStrar DESs GEStalt" står för, men det är Peter Forss' fel... Blanda saft, ställa i ordning skor, packa upp en resväska eller baka sockerkaka; forget it....!! Medan min sambo, som fick ungefär 40 poäng mindre än mig, slänger ihop världens bästa och godaste middag...!


Hej allihopa, jag heter Sandra och jag har Aspergers syndrom.
HEJ Sandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar