Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 29 juli 2009

Svajig lastbil, bokat Göteborgs-weekend och lite galla-spyande

Om nån känner skitlukt längs rv 50 söderut så kommer det garanterat från en lastbils-chaufför som åkte igenom Motala för kanske en timme sen. Han lyckades köra över en refug med släpet och helsike vad det svajade innan han fick stopp på’t! Jag åkte bakom, beredd att ringa 112. Men det gick bra, som tur var. Hade det inte stått "Sundsvall" på lastbilen så hade jag trott att det var Kent som var ute med "muslim-bilen" 
I natt fick jag sova, så skönt!! Och när jag väl somnar så sover jag ordentligt, vaknade väl vid 11.30 ungefär. Läsa tidningen, packa träningsgrejer och åka iväg. Nu har jag precis kommit hem. Har ringt och bokat hotell i Göteborg, man har ju gått ringmärkt i 1 år nu inom kort  *Lika hopplöst förälskad nu som då* som en sommarplågande gitarrknäppare brukar sjunga. Hittade ett riktigt bra erbjudande så det blir skoj att åka ner och se den stan igen, det var längesen nu! Eller jag var ju där i december, men då såg jag inte mycket mer än ett vandrarhem-rum och en kurslokal. Och ikväll blir det att åka båt och än så länge känns vädret klart godkänt, hoppas det håller i sej!
Idag är jag uttråkad och skrivsugen. Vad passar då bättre än katt-världen… Jag satt igår kväll och kollade runt i lite forum, på hemsidor, i bloggar osv som berör ämnet, och då främst "min" första ras; Ragdoll. Hann beta av ganska många och jädrar vad min lista över hatobjekt utökades snabbt…!! Jag fattar inte att folk ser sån tillfredsställelse i att kasta skit på varandra. Känns verkligen bra för rasens utveckling. Jädrar om det råkar gå bra för någon, eller om någon råkar "klanta sej" på ett eller annat sätt eller helt enkelt bara göra något som inte passar en annan i smaken, karusellen är igång direkt!!
Det som berörde mej mest igår var en uppfödare som fick en kull med kattungar för lite sen, och en liten tjej, om jag inte minns fel, hade ett navelbråck. Ingen veterinär var öppen så uppfödaren lade på rikligt med bedövningskräm och satte ett eller ett par stygn. Allt hade gått hur bra som helst!! Det läkte på ett par dagar och uppfödaren räddade med största sannolikhet livet på den lilla tösen, som idag mår alla tiders! Men det gör absolut inte uppfödaren… Jag lovar, jag har aldrig varit med om värre mobbing…!! "Robinson", "Big Brother" och allt vad det heter, släng er i väggen och ta en titt i katt-världen…! Uppfödaren är klart medveten om att det hon gjorde absolut inte är bra, om det ens är lagligt, och det har hon "erkänt" både en, två, fyra och åtta gånger. Men gjort är gjort och kattungen lever, fullt välmående! Men i forum och i bloggar flödar hatet, vill inte veta vad som sägs "mouth to mouth". Det diskuteras till leda, folk forskar i om det fanns nån veterinär öppen, att "även uppfödare får acceptera att naturen ibland har sin gång", om denna uppfödaren är lämplig att vara uppfödare, och jag har även sett diskussioner om hennes mentala status… Det hela gör mej mörkrädd. HELT jävla mörkrädd. Har verkligen inte folk vettigare saker för sej?? "Jag ringde veterinären och hon sa att det finns absolut inga ursäkter för det här tilltaget!!". Och när blev just DU ansvarig för att utreda det hela…?? Som sagt är uppfödaren jävligt medveten om att tilltaget inte var bra. Och folk går helt och fullt på vad hon skrev i sin blogg. "Så dags fanns det visst veterinär öppen!". Jisses..! Hur seriösa och sanningsenliga är blogguppgifter då?? Jag tar ansvar för precis allt som står i min blogg, men däremot kanske jag inte kan stå för det IDAG. Men så kände och tyckte jag DÅ. Lite det roliga med blogg är väl att det är ganska oredigerat, man låter tankarna flöda bara. Klart som fan att uppfödaren var chockad när det hela hände så man bör nog inte läsa det hela som nån slags biografi. Men det är ju klart man gör det, för då får man ju mer att klaga på och kan ännu mer utse personen till hackkyckling. Men det är ju bra när någon råkar göra ett misstag, då kan man ju fokusera på det istället för att se över sin egen uppfödnings fel och brister. Säkert att NI aldrig gjort nåt ni ångrar efteråt. Nåt som inte visade sej vara så smart. Gjort fel val. Vad är ni för övermänskliga varelser egentligen??? Vad jag själv anser om tilltaget att sy en kattunge håller jag för mej själv, och all respekt till den här uppfödaren som ändå väljer att vara öppen med det hela! Men bara får skit tillbaka av diviga allvetare som enligt dom själva aldrig gjort ett misstag i hela sitt liv. Inget som inte snabbt som fan sopats under mattan i alla fall.
Och historien slutar ju inte ens där… Uppfödaren valde att åka på semester med några av sina katter. Hon har visat bilder på hur de bor och jag kan säga att så välordnat och mysigt är det garanterat inte många katter som har! Men direkt, på henne som en bisvärm går på en klick honung! "Kattungar behöver lugn och ro, man ska inte flytta dräktiga honom, deras utrymme är för trångt" osv, och återigen diskuteras uppfödarens lämplighet och eventuella diagnoser hon kan tänkas lida av. Istället för att ägna sej om sej och sitt. En av mina katter åkte på semester i husvagn/husbil veckorna innan den föddes, det finns bilder på nätet på det, men var det nån som reagerade då?? Inte mej veterligen i alla fall…
Och detta är bara EN historia från katt-världen…
Så varför??? VARFÖR är det så kul att mobba varandra, snacka skit om varandra, förtala varandra, skicka Jordbruksverket på varandra osv?? Okej, alla personer älskar inte varandra, men de flesta som varit på just den här uppfödaren har ingen aning om hur hon är som person, tveksamt om de ens skulle känna igen henne på stan. Men spy galla bara, skriv i era bloggar, hela inlägg om EN ANNAN människa, hur illa den beter sej, och beröm den som skrivit den elakaste varianten av uppfödarens sanslösa beteende… Så länge det inte drabbar er själva så, va fan??? Och OM man nu absolut måste ha åsikter om någons beteende, man kanske bör ta det direkt med berörd part (och förslagsvis inte i en offentlig gästbok…) INNAN man går ut med megafon..?? JAG skulle garanterat inte känna igen den här uppfödaren om jag såg henne, men jag tycker spontant om henne för sin öppenhet och sin förmåga att erkänna när hon gjort fel. Hon skyller inte ifrån sej på nån, hon tar ansvar för sina handlingar. Till skillnad från alla som skriver och klagar, ofta anonymt. Och att diskutera "vilka sjukdomar människan kan tänkas lida av som beter sej såhär"… Vilka jävla sjukdomar lider ni själva av, som har ett till synes tvångsmässigt behov av att trycka ner andra människor????? Har ni ens turen att ni har en sjukdom att skylla på, eller är ni bara dumma på riktigt?? Rent elaka och hänsynslösa av naturen?? En diagnos som jag som lekman spontant kan sätta på de allra flesta här är avundSJUKA. Men därutöver…?
Har hört flera uppfödare som har starka planer på att lägga av med avel just p.g.a allt skitsnack som går, folk som drar rena lögner osv. Tycker det är så synd för i regel så har det varit snälla, trevliga, vettiga, seriösa uppfödare som vet vad de gör, som tröttnat. Och lämnar plats åt de falska människorna som leder kattungefabrik, som inte drar sej två sekunder från att föra nån rakt ner i skiten, även vänner om det skulle behövas. Som inte förstår att det är DOM som gör bort sej. De fattar inte att enda anledningen till att de "vinner" är för att folk tröttnar, de vill inte sätta sej bredvid dom i sandlådan, inte bråka om småsaker. Och mitt i detta vuxen-dagis så finns det en kattras som man istället borde lägga fokus på, se till så att den utvecklas så bra det bara går. Och detta kan ingen göra ensam, det krävs mångårigt samarbete där ALLA hjälps åt. Istället för att sprida rykten om de som "inte tycker som jag" och om de som hittills har kommit längst och fått fram de standardmässigt finaste katterna. Näe ner med dom bara istället för att ta hjälp och lärdom av dom! Suck, jag vill inte veta vad det är för uppfödare som finns om säg 5-10 år, med tanke på denna utveckling…
Och ni som är nyfikna på rasen och kanske rent av bestämt er för att skaffa en ragdoll, var riktigt kräsna!! Kontakta en ragdoll-klubb istället för att titta på Blocket. Hälsa på hos många uppfödare och gå på magkänsla. En uppfödare som mest är intresserad av att prata skit om andra uppfödare är inte så mycket att ha, eller hur? Var frågvisa för att kolla uppfödarens seriositet. Ha fakta klara för er, många snackar bara för snackandet skull, utan att ha en aning om vad de egentligen pratar om. Ha klart för er VAD ni vill ha, annars kanske ni helt plötsligt äger tre katter istället för en, för "katter mår såååå dåligt om de får vara ensamma!". För ragdoll är ändå i slutänden en helt fantastisk ras som passar de allra flesta!
Nu tror jag att jag fått ur mej ilska så jag kan sova gott resten av veckan  Och återigen *KRAM* på er därute som förtjänar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar