Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 13 juni 2011

Årtiondets tur-dag?? Vinst, resa, jobb, YES!!!

Lite knepig dag idag. Knepig på så sätt att jag har haft så mycket tur att jag nästan undrar om jag egentligen vaknat ur nattsömnen? Jag och turen brukar ju inte direkt vara de mest tajta polarna annars.

Det började ju med det som jag skrev om på förmiddagen, att jag vunnit fotbolls-biljetter så det bär av till Göteborg på torsdag. Sen vaknade Fredrik och idag var han på semester-humör så han gick in och kollade resor till hösten. Det slutade med att det blir två veckor i Playa del Inglés i september! Vi kom prismässigt dessutom riktigt billigt undan, det är ju aldrig fel! Två långa veckor med sol, värme, äventyr, bad, dricka och mat....hoppas jag :)  Och jag kan knappt vänta tills imorrn då vi ska boka platser på planet!! :D
Sandra läääääängtar...!!

Sen hann jag inte mer än "landa" efter den bokningen (*hmmmm*) så messade pappa och frågade om vi ville följa med till Puttgarden på shopping-resa på söndag! Och efter lite konfererande här hemma så kom vi fram till att i alla fall jag kan åka och införskaffa lite drickbart till sommaren, det går ju alltid åt! Och ska man ändå handla så kan man lika gärna göra det billigt och se världen lite!

Men det blir Fredrik som får åka, för personalchefen på Autoliv ringde nämligen till mig... "Du hade ju sökt sommarjobb, är du fortfarande intresserad??". Ehh.....JAAA!!! :D Så jag blev erbjuden nio veckors vikariat, med start på måndag. Jajjemän!! :)

"Nackdelarna" är att det inte är på monteringen där jag var senast, utan på Lager/Förråd. Men det behöver ju inte alls vara nåt fel på det, det vet man inte förrän efteråt! :) Och sen arbetstiderna. Treskift var det absolut bästa jag jobbat, skönt att få lite omväxling och det känns som man jobbar mindre än vad man gör. Samt att OB- och skifttillägg faktiskt inte gör ont nånstans. Nu är det enbart dagtid - 7-16 måndag till fredag. Inte riktigt så man slår bakåtvolter direkt... Men vad fasen, man får vara jäkligt glad att man fick nåt överhuvudtaget!! Det hade varit så många som sökt att de till slut fick lotta vilka som skulle få jobba....sa han :) Och det är ju ändå tidsbegränsat. Okej om nån sagt "Vill du ha en fast tjänst på 100%, 7-16 måndag till fredag??", då hade jag nog fått tänka efter både en, två och sju gånger. Men nu är det 9 veckor. Det bara SKA jag fixa!! Jag får väl dö av utmattning i höst då (men EFTER Gran Canaria..! :) ), men nu har jag äntligen fått ett "riktigt" och "normalt" jobb så nu ska jag fantamme klara av det också!! Är väl bäst att redan börja spara till nästa års restskatt... :)
Man borde skaffa sig en cykel, det är liksom lite sådär lagom retligt avstånd till Autoliv. För nära för att åka bil men för långt för att gå. Finns det nån som har en hoj liggandes för sommar-uthyrning?? Barn-storlek är inga problem, jag är 6,5 cm från att kunna kalla mig "dvärg"... :)
Så på måndag kör jag igång med lite introduktion och på tisdag jobbar jag. Sen har snart första veckan gått och det är bara 8 veckor kvar... :)

Vi gick ner till stan och köpte sprattel-vatten. Snik-modell såklart men fattar ni då hur unikt och speciellt detta är i mitt liv..! :)

Var lite orolig över hur allt skulle bli med Försäkringskassan och det i och med att jag har alla möjliga knepiga ersättningar, men jag ringde till min handläggare (och fick tag i rätt person på första försöket, sa jag att jag haft tur idag eller...) och det var absolut inga problem! De är väldigt lätta att ha att göra med när det går åt "det" hållet... :) Sen vet man förstås aldrig förrän efteråt hur allt blev, men det känns ju bra att inte behöva börja med en massa strul!

Nu har vi ätit årets första färskpotatis och sill, mums!!

Ska däcka framför tv'n nu och njuta av denna stund för nu lär man väl inte ha nån mer tur i livet förrän om en sådär 15-20 år...


Smolket i bägaren är ju förstås min lille Oliver :( Hoppas de kan komma på varför han får sina problem i munnen och fixa till det!! Det börjar bli många antibiotikakurer och kortison för gubben nu... Mitt stora lilla hjärta!  ♥ ♥ ♥

2 kommentarer:

  1. Vilken dag:)
    Själv var jag på af, fick träffa en utländsk som knappt kunde svenska så jag vet ingenting just nu.
    Trött på alla måsten och att jag msåte ta itu med allt..jag fixar inte det.

    kramisar

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul för dig med jobbet:-) Då kan du se fram emot resan sen o veta när du jobbat klart får jag resa o bara slappa:-)

    SvaraRadera