Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 13 juni 2011

"Vita dagen", vunnit nåt jag glömt att jag tävlat om och snutte-katten dålig igen :(

Jahapp, då kör vi en sväng igen då...

Den 1 juli är det "Vita Dagen - en manifestation för de utsatta barnen!", visste ni det?? Jajjemän!  "En dag för att uppmärksamma alla de barn som far illa i Sverige, Europa och värden.". Och hur ska man nu göra detta?? Till min stora fasa trodde jag att "vit" hade nåt med alkoholfri att göra, precis som ärke-tramset "Vit Jul" som kördes i julas. "Stina 5 år i Partille mår bättre om Annika 45 år i Gävle dricker must istället för öl till maten" liksom... My ass. Men näe då, denna gång hade det inget med alkohol att göra! Vad ska man då göra denna dag?? Öppna ögonen för omvärlden lite extra? Ta fram lite med civilkurage? Våga säga ifrån om man ser något gå hemskt snett? För en dag låta bli att tänka "Det man inte låtsats om det finns inte"? Ta sig en funderare på hur världen runt omkring faktiskt ser ut. Hur har barnen runt omkring mig det egentligen? Beter sig inte dotterns kompis ofta lite udda? Har inte grannens son lite väl mycket blåmärken för att ständigt sitta framför datorn?
Men NEJ, NEJ och åter NEJ. Låt barnmisshandeln fortsätta! Låt sexuella utnyttjanden fortsätta! Fortsätt blunda! Sen när blev det mitt problem att sonens dagis-kompis' föräldrar är bakfulla ta mig fasen varenda morgon? Hur många barn som helst runt om oss mår dåligt av en eller båda föräldrarnas missbruk av diverse slag, men skit i det! MEN, just den här dagen, 1 juli, så visar vi vårt deltagande och att vi bryr oss genom att: "Bära något vitt och/eller tända ett ljus i våra fönster för dessa små utsatta själar!". Häpp!

Barn smyger precis varenda dag med blåmärken och sår som en "vuxen" tillfogat dem. Det finns de som smusslar ner blodiga trosor i en papperskorg (väldigt få tjejer får mens i 5-6-årsåldern...) för att de inte vågar berätta vad de varit med om. Barn sitter på akuten med en obrukbar handled medan mamma berättar om "ramlade på lekplatsen".
Men detta löser vi ju såklart genom att bära något vitt (om det i alla fall varit något kreativt så man fått anstränga sig lite..!!) eller tända ett ljus den första juli! Eller varför inte äta en bulle? Titta på tv? Åka och bada? Köpa en glass? Stå på ett ben en stund?

Sen vet jag inte vilket som är mest tragiskt; att dessa "manifestationer" hittas på eller att folk faktiskt nappar på det. Snacka om enkel väg för att stilla sitt samvete! "Jag tänder ett ljus, jag har gjort nåt bra för min omvärld!". OM man nu ens i slutänden verkligen tänder det där jävla ljuset...

Sen är väl inte jag den som ska sitta och förklara hur man ska bete sig mot sin omvärld. Jag är så oempatisk att jag börjat fundera på om jag inte är psykopat eller nåt. Går jag ut så stänger jag av ögon och öron så pass att jag senast igår var centimeter från att trava in i en flaggstång. Möjligtvis att jag kan finnas och berätta om hur det är att växa upp och vara jäkligt udda utan att det syns utanpå, om nu nån skulle vara intresserad av det. Skulle aldrig falla mig in att gå runt i lekparken och leka polis "App app, nu tyckte jag allt att du tog LITE hårt i ditt barn, detta bör nog det sociala få titta på!", och det tycker jag inte heller att någon ska göra. Men heller inte rent aktivt välja att vända ryggen till och blunda när det uppenbart under flera års tid händer något. Det skulle nog fasen inte ens jag kunna klara av att göra...!

Så SNÄLLA, gå inte på sånt här bröte och låt världen fortsätta sin stilla tragiska gång...!! Att dagligen leva med att "alla ser men ingen bryr sig" samtidigt som folk visar sitt stöd genom att gå med i fåniga motstånds-grupper på internet kan jag tänka mig inte känns så värst bra...



Till något betydligt skojigare nu.
När jag satt och skrev som flitigast så damp ett mail ner i inkorgen:

hurra för mig, jag hade fasen glömt att jag tävlat!! :) Fredrik jobbar så det blir Sofia som får följa med ner. Passar på att ta en heldag i Göteborg. Läste nånstans att entré-biljetten till matchen också gäller som entré till Liseberg, får väl se om det gäller mina biljetter också. Men det har jag inte berättat för syster än, haha... :D Bra uppladdning inför matchen annars, sitta och spy i en bergodalbana nånstans :)
Kul att det händer lite i alla fall, hoppas på att slippa regnet men nu när jag kollade var det en stor sol och 20 grader varmt i Götet på torsdag
!

Och idag går det visst fort i svängarna... Fick precis reda på att Oliver är inlagd på Valla igen :( Hans inflammation i munnen vägrar ge med sig. Lille snutten!! ♥ ♥ ♥ Hoppas de kan hitta varför det blir sådär hela tiden, sådär går ju inte att hålla på :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar