Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 7 juni 2011

Hjältedåd att göra 3 mål mot Finland??, blixt och dunder och diskriminera hit och diskriminera dit

Slutsignalen har precis gått i EM-kvalmatchen mellan Sverige och Finland. Och till skillnad från hockeyn så blev detta såklart en promenad-seger för Sverige, 5-0. Jättekul, absolut. Om det inte vore för allt jävla trams om mister Zlatan Ibrahimovic. Sveriges hatobjekt/gullegris #1, gränsen är hårfin! Efter viss måltorka lyckas han göra mål ikväll, tre stycken t.o.m. Och direkt är det "världsklass", "det bästa vi haft sen Gunnar Nordahl", "Kungen", "Sveriges frälsare" osv osv. För i helvete...! För att återanvända ett mer eller mindre känt uttryck, med viss modifikation: "Att vara bäst i en fotbollsmatch mot Finland är ungefär som att vara smartast i särskolan!". En forward från AC Milan bara SKA leverera mot ett lag som ligger på 81:a plats på FIFA's världsranking. Det finns inget annat! Så näe hörrni, Zlatan kommer inte givet leda oss till EM-guld för att han gjorde tre mål mot Finland. Tyvärr. Kom igen om det blir tre mål även mot t.ex. Holland, då kan jag absolut omvärdera det hela! Tycker vi ska glädjas åt att Sverige fullföljde sitt uppdrag och vann stort och enkelt mot ett betydligt sämre lag istället för att tro att gud har uppenbarat sig. Eller vi kanske ska hurra för busschauffören som gör sitt jobb och tar oss från Folkets Park, via Stora Torget till Karlslunds Skola imorrn också...? Näe, det är stor skillnad på hjältedåd och att bara göra det man har betalt för.
Tycker jag.

Annars så fick jag väl äta upp det jag skrev om "åskvärme" igår, idag har vi nämligen haft ett väldigt oväder. Det började med sol och värme, men sen så hopade sig molnen, det började spöregna och blixtra och dundra jädrar i havet! Och på kvällen kom det en sväng igen. Då var det ganska intressant att följa Motala/Vadstenas RäddningstjänstTwitter, de hade ungefär 20 larm på lite drygt en timme. Det var automatlarm, gräsbränder, översvämningar, brand i byggnader, vattenskador i byggnader och fan vet allt! Lite action i vardagen sådär!
Och kvällens speedway-derby mellan Piraterna och Vargarna regnade bort. Tråkigt för Fredrik som befann sig där, HAHA ;) Neee...!

Annars så har vi ändrat Hundias öppettider lite. I och med att det blir lite mer caféverksamhet så kommer vi ha öppet på söndagar. Nu på söndag 12 juni har vi "premiär", så ta och trotsa alla HalvVättern-cyklister och titta förbi!

Sen så gissar/hoppas jag att Sverigedemokraterna fick ett antal fler anhängare efter Tv 4's nyhetssändning ikväll. Det är så löjligt så man skäms...!! En kvinna snubblade i en trappa och sopade i knä och rygg och vad det var, men är ett antal år senare ännu inte återställd för att läkaren "inte utförde de röntgen-undersökningar som hon bad om". Och kärringen kunde inte se någon som helst annan anledning till att han inte lyssnade än att det var för hon är invandrare. För i helvete...!! Jag blev opererad för fem år sen och nu har jag fått infekterade sår i operationssåret, så att säga. Inte helt rätt och riktigt gjort av läkaren som opererade mig. Jag har knappt varit utanför Motalas 50-skyltar. Min morfar blev hemskickad från sjukhuset med omätbart blodsocker och dog 9 timmar senare, han var från Rinna... Min pappa har ett antal felbehandlingar etc bakom sig och han har aldrig bott på nåt annat ställe än i Västra Lund. Vad ska vi skylla på???
Som jag varit inne på tidigare, tycker det är ett ständigt jädra mer eller mindre (oftast mindre) befogat gnäll på sjukvården, det är väl inget specifikt att just invandrare är "mer utsatta"??
Detta var anmält till Diskrimineringsombudsmannen, men fått avslag och det var ju förstås förjävla rasistiskt..! Tänk vad bra det är att alltid ha nåt att skylla på, jag måste fasen hitta på nåt jag också! Fast det är ju klart, jag har ju Aspergers syndrom, det kanske funkar?? Nästa gång (som vi hoppas aldrig kommer inträffa) som jag blir hemskickad i spöregnet från akuten med uppsprättade armar då ska jag ringa tv och gråta över hur diskriminerande vi aspergare blir...!
Näe ett jävla snyft snyft och försöka att skylla ifrån sig är vad det är, skärpning och ta lite ansvar istället!! Man blir inte "diskriminerad" för att trafikljusen slår om till rött när man kommer körande, trots att man flytt från krig i Irak!

Idag är jag uppeldad, hoppas jag slipper värmeslag och panik i natt, det blir så jobbigt då...

Imorse när jag vaknade hade Hedwig snott både Bamse och min kudde..!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar