Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

fredag 17 juni 2011

Äventyr i Göteborg. Liseberg och fotbolls-landskamp

Liten sammanfattning från gårdagens äventyr:

Hämtade upp Sofia vid 9.30 och sen bar det av söderut. Utmed vägen Motala-Vadstena-Ödeshög sitter de väldigt lockande skyltarna "Vätternrundan 290 km", "Vätternrundan 270 km" osv, alltså nedräkning till målet i Motala. Inspirerande, tycker det var smått ångestframkallande bara att åka förbi dem med bilen :)
Strax efter Jönköping stannade vi och åt frukost. Sofia hade gärna önskat lite mer ketchup och senap på sin korv...
Tur hon inte ville ha räksallad också... :D
Framåt lunchtid blev det ordentligt varmt i bilen. Nästan så man övervägde att sitta utan tröja, men det hade nog sett ganska intressant ut, fick nöja sig med att dra upp den lite på ryggen för att undvika de värsta fläckarna :)
Kom fram till Liseberg strax innan 13, precis lagom till öppnandet. Och konstigt nog (.....) så hade entré-folket ingen koll på att fotbolls-biljetterna även gällde som entré till Liseberg så det blev lite diskuterande och ringande innan vi kom in. Men in kom vi till slut i alla fall! :) Handlade åkband, det var nog närmare 10 år sen jag hade sånt senast! :)
Och det var perfekt att komma dit precis när de öppnade, det var ju inga köer att tala om till nåt! Vi inledde med "Balder" och den håller måttet fortfarande! :) Jädrar vilka backar och kurvor, flertalet gånger är man rätt övertygad om att man kommer flyga ur vagnen. Men vi överlevde denna gången också! :)
Även kallad "Plockepinn-Expressen"! :)
Sen var vi ju tvungna att testa nya vrålåket:
Men alltså, näe... Den ser bra mycket häftigare ut än vad den var. Det läskigaste var att hissas upp, kändes ju som det aldrig tog stopp. Och sen de sekunder som man bara sitter och väntar på att få träffa Jesus. Men sen släppte den, det sög till i magen och sen var man nere. Färdigt! Även om man hade varit hispig så hade man inte hunnit skita på sig. Så näe, i så fall är ju t.ex. då "Balder" värre, när man inte mer än intalat sig att "Nu är det värsta över!" så kommer nästa backe och lufttur i sätet.
Men det ser ju i alla fall fränt ut, sitta där uppe och dingla med benen liksom:

På nedre bilden syns en betydligt roligare karusell; "Uppswinget" till höger. En jättegunga, som pendlar högre och högre. Men precis innan den startade så var Sofia tvungen att ropa "Kolla kaninen!!" så jag satt mest och försökte se kanin-jäveln, vilket jag aldrig gjorde. Tycker de är hel-festliga när de lallar runt och hoppar och har sig! :) Annars tycker jag det är grymt obehagligt med utklädda människor, tar omvägar om jag ser påskkärringar, jultomtar och vad det nu må vara, men Lisebergs-kaniner och maskotar och såna jätte-nallar, tycker de är så mysiga! :) Men inte en enda levande kanin fick jag se igår, jädra skit!!
Vi åkte även "Flumeride" och "Kållerado" och blev lite blöta, fan vet om Sofias skor torkat än :)

Syster är lydig:
:D
Vi åt på Burger King och sen var det dags att dra vidare till Gamla Ullevi.
Mycket bättre platser kan man inte ha! Dock var det inte riktigt fulla läktare...
Svenska tjejerna värmer upp
"Du gaaaaamla du friiiiaaaa, du fjääällhöga nooooord...."
(Som sagt, inte direkt fulla läktare. Drygt 4000 åskådare)
Och matchen var väl ungefär som ett VM-genrep "ska" vara; jäkligt tråkigt att titta på! Vilken lagledare och vilka spelare visar upp sitt absolut yttersta i en match några veckor innan VM..?? Det var ganska lojt, på många håll väldigt "klumpigt"; både på planen och gällande individuella prestationer. Tycker ändå det var häftigt att "stjärnor" som Therese Sjögran, Lotta Schelin, Sara Larsson etc spelade. Ett snedsteg, ett ledband i knät åt helvete och VM är borta liksom.

Det var en riktigt fin kväll, solen var uppe och jag satt i t-shirt ända tills slutsignalen gick.

Här har vi "storebror" Ullevi... :):
En aning större... :)

Sen var det bara att leta på bilen och åka de 27 milen hem. Var hemma vid 00.30. Somnade som en sten! :)


Idag har jag varit på Hundia. Går sista dagen på söndag nu, lite moloket faktiskt. Men livet går vidare, som det heter!

I natt roar sig många tusen människor med att ta sig Vättern runt på cykel. Jaa, varför inte... :) Det är kaos i stan med cyklister och bilar precis överallt, men de får väl hållas. Var rädd att jag skulle få parkera långt bort åt helsike, men jag kunde faktiskt stå ganska nära lägenheten. och hur som helst så står jag inte olagligast i stan i alla fall... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar