Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 5 januari 2010

Bloggtorka, sista jobb-veckan, djävulskt kallt, ÖIFC, ”resultat räknas inte i barnens värld” och mästerkock till sambo! :-)

Bloggtorka. Dels händer det inte så mycket och dels så "orkar" man inte ta sej in och skriva. Men måste ju visa att jag lever! (Inte för att folk verkar bry sej nämnvärt, men vad fasen! )
Jobbar och sliter. Sista veckan nu, känns inget bra alls. Tänkte gå till arbetsförmedlingen idag för att sätta mej på "kundtjänsten" och vara jobbig; fråga vad som är tänkt egentligen, och då jag inte har någon handläggare och den jag har "så länge" inte verkar vilja veta av mej, så kanske någon annan kan ta beslutet att jag i alla fall slipper sluta på en måndag?? Men givetvis så hade de tagit trettondags-ledigt två timmar efter de öppnat…! Får väl knalla upp på torsdag igen.
Och kallt som självaste satan i gatan har det blivit!! Jag brukar inte ha något emot kyla så, men då vill jag helst vara klädd därefter. Långkallingar, minst! Den bästa vintermundering jag någonsin haft är brandmanna-utstyrseln som jag hade när jag var på "prova på"-vecka på räddningstjänsten i december -02. Då var det också sådär hiskerligt kallt, vet att vattnet nästan frös i våra slangar. Just nu är det minus 16,3 grader ute och det är ju då ändå förhållandevis behagligt mot vad det är i andra delar av Sverige…! Men i år kan vi då inte klaga på vintern, den saken är säker! 
Och från köket luktar det så gott! Fredrik har bestämt sej för att bli mästerkock eller nåt  Igår så fick jag kokt potatis (andra gången "vi" kokar potatis på två år, och senaste blev det inte bra, milt sagt…) och ugnsgrillad lax med hollandaisesås, jädrar vad gott!! Och så lite riven ost på! Då jag är ett redigt praktarsle i köket så är det bra med en sån duktig sambo!!  Idag hörde jag rykten om (hemmagjord!!) klyftpotatis, baconlindad fylld kycklingfilé och tzatsiki… Och dessutom ett glas vin till då det är helg imorrn! Det verkar helt klart lovande! 
Sen har jag tagit ett beslut: Nu fullständigt skiter jag i kattvärlden!! Jag har inte betalat in medlemsavgift varken till Amica eller till Scandinavian Ragdollclub. Jag orkar inte med allt lustigt folk och jag orkar heller inte med att förbereda en utställning, gå upp kl 4 på morgonen, packa in katterna, åka 20 mil, vänta 3 timmar, ställa katterna på bordet och få höra att de "eventuellt är dödssjuka", ta ner dom, vänta 4 timmar till och sen åka 20 mil hem igen. Man kan faktiskt bryta ihop för mindre…! Dessutom har jag inte riktigt ekonomin att fixa sånt nu. Och skulle jag absolut få sug efter att ställa ut igen så får det bli en anmälan till Östkatten eller Nerikes eller nåt annat, Amica har jag ingen lust att stödja längre. Det finns ungefär TVÅ vettiga och ärliga människor i den föreningen och det är Annika och Jerker  De andra vette fan vad de håller på med. De "tjatar" på årsmötet att man ska vara med i en massa trams och när man väl anmäler sej till aktivitetskommitén så slutar det ungefär som så för Sandras del att Sandra har hört NOLL från föreningen, men på något konstigt sätt så har det ändå anordnats ett klubbmästerskap, årsmöte, "Kattens dag" osv… Fick frågan om jag "kunde ta med mej en nakenfis" till "Kattens dag", men i helsike…!! Då JAG på pappret ska vara med och anordna såna grejer och så får jag inte ens själv bestämma vilka av mina katter som ska visas upp… Enligt säkra källor så vet jag att ingen sphynx visades upp på "Kattens dag", men ingen ragdoll heller…!! Så näe, ha erat ni, ni klarar er suveränt utan mej! *vinkivink*
Sen i söndags upplevde jag lite nostalgi… Jag, Anna, Annas syster Sofia och faktiskt t.o.m Fredrik åkte till Sporthallen och tittade på Östgöta innefotbollcup. Och det var så roligt, innefotboll är fasen en av de mest publikvänliga sporter som finns!! Det skriver t.o.m min datanörd till sambo under på  Men jag saknar fotbollen SÅ mycket! Fick reda på lite väl sent att ett gäng "tanter" i Boren skrapat ihop ett lag med gamla stofiler och ställt upp med, synd att jag inte fick reda på det tidigare, hade ju passat mej perfekt!  Himla tur att Anna skaffade en kille som spelar fotboll så man kan åka och titta ibland i alla fall! Och när man känner folk sådär så går man ju in för det till hjärtinfarktsgräns nästan (Och speciellt då Fågelsta AIF stod för cupens bedrift och vann över Zeros A med 3-2…!). Samtidigt som man kommer ut, kan prata lite skit med Anna osv. Inte riktigt samma sak om jag typ bara skulle knalla iväg till t.ex. LSW-planen ensam och glo på LSW – Hjulsbro eller nåt bara för att det är kul att se fotboll… Så jag hoppas att Micke kommer att hänga i nu! 
Och på tal om fotbollen, jag gav mej ju in i en liten debatt angående barn och idrott; att barn bara ska "ha roligt", inte räkna resultat osv och jag hävdade att det är vi vuxna som inte tål att barnen förlorar osv, ungarna klarar skitbra att vara sjyssta mot varandra, tacka för matchen även efter förlust och så, det kan jag intyga om både som f.d. knatte-tränare och knatte-domare. Jag har ALDRIG varit med om att en 10-åring vägrat tacka för matchen, men däremot har jag varit med om tränare som bara gått rakt in i omklädningsrummet… Hur som helst, det jag ville säga var att när Fågelsta spelade mot just Zeros så satt ett gäng tvärhöga småskitar på bänkraden bakom oss och höll stenhårt på Zeros. Det skulle "dödas", "sparkas ner" osv och när Zeros’ målvakt räddade ett skott så hördes (av någon anledning) ett sus av "Jaaaa..!!" i halva hallen, medan vi, 4 pers sa "Neeeej!!", så hörs det bakom oss; en liten röst som var ganska många år från målbrottet: "Vem sa "Nej"?? Vem fan sa NEJ??? Den ska jag fan slå ner ‘asså!!". Det kändes som att "Jamen kom och slå dej trött då och gå sen hem och ät din flaska välling, kissa och gå och lägg dej…!". Och så påstår folk att det är VI VUXNA som TVINGAR barnen att tänka i termerna "förluster", "segrar" och "resultat"…?? Jaa men vi säger så då…. Näe som jag skrev, ungarna är inte dumma. Även om VI VUXNA påstår att resultaten inte räknas så lär barnen själva ha full koll på vilka som vinner, vilka som förlorar, vilka som gör flest mål osv. Och som en slutkläm; hur underbart var det inte när Fågelsta vända 2-0 till 3-2…?? Haha, det lät som nån drog ner brallorna på både bajs-ungarna och halva hallen…!  Bra grabbar!!! 
Näe det var väl all for now. Har börjat packa så smått, ska försöka få ner alla textiler inom kort, gardiner och sånt. Sen är det bara att fortsätta… INTE kul nånstans och precis som senast vi flyttade så lär Fredrik behöva jobba som ett svin hela tiden och jag gå hemma och se allt framför mej som Visby ringmur ungefär… *suck* Men men, man får ta det som det kommer, ut lär vi ju komma vare sej vi vill eller inte ändå! 
Nu är det strax mat, ska bli SÅ gott!!
Frys inte ihjäl därute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar