Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 31 januari 2010

Snart klar med flytten, börja packa upp, empatilöst folk, nya husdjur och ett år sen Hedwig blev en ”Andersson-Lantz” :-)

Lite dåligt med uppdatering senaste dagarna, men nu är vi snart färdiga i gamla lägenheten! I fredags körde jag och Fredrik grejer till 22 på kvällen. Och man ska väl såklart inte börja med att gnälla på grannarna, och definitivt inte när de vill hjälpa till, men man undrar ju om det inte finns något mellanting hos folk?? Antingen släpper de dörren på ‘en när man kommer fullastad, annars så närapå sliter de grejer ur händerna på ‘en! Som sagt, tanken är jättesnäll, men vad fasen…! Man har fått bra grepp om möbler (som kanske inte ens väger nåt!) och då ska de nästan knuffa bort ‘en och bära istället! Eller tränga sej före för att hålla upp dörrar och vara mer i vägen än till hjälp. Och så höll vi på att få ut 10 kg kattmat i trappuppgången då någon absolut skulle hjälpa till och skulle bära fodertunnan. Mindre lämpligt så lyfte han i locket och skulle ner i källaren… Som tur var så hände inget, lyckades få honom att låta tunnan vara, hade ju varit väldigt hjälpsamt om han burit ner 10 kg foder i källaren som inte ens skulle vara där, men vad jobbigt att behöva tjata på folk att låta bli grejerna, man är ju inte på så bra humör annars heller från början…!
Vi fick riktigt mycket gjort i alla fall, så igår hämtade jag Marie igen och vi städade och skurade. Sen kom även Fredrik och mor och far. Nu ska vi snart iväg och ta det allra sista. Moppa köket och hallen och sen ta hem alla skurgrejer, sen är vi klara!! Besiktning kl 10 imorrn… Sen återstår den långa resan att få ordning på allt här. Tänkte ta kort och visa hur det ser ut just nu, för jag har från flera håll hört att "Men sååå illa kan det ju inte vara…!", och om jag säger att det är sååå illa att jag väljer att ICKE offentliggöra kaoset, förstår ni då..??  Borde bjuda in till ljusparty eller inflyttningsfest eller nåt om ca två veckor så man får lite blåslampa i häcken! Fast det skulle ju inte hjälpa, för de enda som möjligtvis skulle dyka upp är såna som inte bryr sej om ifall jag har kaos eller inte  Som Marie, som inte bara hjälpte till att städa EN gång, utan dessutom återvände till slagfältet…!! Känner ju inte största pressen då direkt, hihi  Näe så vi får nog vackert försöka få ordning här ändå! Ner med så mycket som möjligt i källaren bara, även om jag är skapligt trött på kartonger och att bära… Men när det finns potential till att få det riktigt bra här så bör man ju ta vara på det…!

Sen så var jag hos Joakim i fredags. Välbehövligt. Och vi drog väl igenom livet som det är just nu i det stora hela sådär. Skönt att prata men vet inte om vi kom fram till nåt direkt. Jag ska välja mina strider, men det tycker jag att jag redan gör ganska bra. Det finns ju betydligt fler människor som jag skulle kunna be flyga och fara än vad jag gjort. Vette fasen om jag ens bett nån att flyga och fara…  Medan en allmänt jobbig kärring-fan till (f.d! ) granne kan behöva höra att hon är en riktig jävla ohyra och man kanske inte ska ta vad som helst från en översittande hyresvärd… För att bara ta det som är aktuellt nu då. Och ALLTID så kommer det FRÅN NÅGON att "du jagar ju upp dej för ingenting, så onödiga grejer..!!" och helt märkligt nog så är det från människor som aldrig någonsin skulle kunna hamna i såna här situationer och diskussioner… Liksom "vaddå dålig hyresvärd, man köper väl hus och gärna kontant..!" Och om man nu ändå haft hyresvärd, "spela roll om de tycker att man ska betala 4000:- i renovering för sånt man inte ens själv orsakat, det enda är att man inte kan gå ut på krogen på fredagen", och "vaddå jobbiga grannar…?? Spela roll om någon släpper en dörr på mina hyrda flyttkarlar liksom, det är inte mitt problem!". Typ så. Lite enkel normal empatilöshet för såna som befinner sej i annorlunda livssituationer. Ungefär samma personer som anser att "Alla sjuka/arbetslösa är lata parasiter som LÄTT skulle kunna få jobb om de bara ville, men nu är de bekväma och låter sej försörjas av staten istället…!". Näe det är lätt att sitta på sina höga hästar och vara dryg, men det kan vända ruskigt snabbt och i vissa fall hoppas man att den dagen kommer ganska snart.
I fredags köpte vi även fiskar till akvariet. Började med fem Black Molly och fem Rödmunstetra. Kan ju vara bra att börja lite lätt, det blir så dyrt om man köpt massor fiskar och de av nån anledning inte funkat i akvariet… Men alla tio överlevde flytten (Kan säga att det gick undan på hemvägen från djuraffären! Det är väldigt nära att gå men -15 grader är ändå -15 grader och akvariefiskar än nog inte riktigt vana vid sånt…!). Så nu ska de bara få "bo in sej" lite så ska det bli lite fler. Ett par algätare, något mer färggrant som kanske neon/kardinaltetror och guppy. Vackert värre! 

Näe nu har visst gubben klivit ur sängen så nu ska det sättas lite fart här! Och givetvis så snöar det också, varför inte liksom…
Höres kanske senare om det inte blir för sent!

Och just det, idag 31 januari fast 2009 så flyttade lilla Hedwig hem till oss! Och säger jag att året med henne innehållit blod, svett och tårar så är det faktiskt ruskigt nära sanningen…!  Det är speciellt att äga en sphynx, de bara SKA vara högst upp, längst in osv. Det SKA klättras på ryggen, tappas fotfäste och sen försöka klamras sej fast med klorna…! Men hur som helst så är hon helt bedårande!! 
Hedwig, för ett år sen
Snutte-ungen!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar