Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 12 maj 2010

Anställning från 1 juni, dock inget ”riktigt” jobb, mera hönsgård och planer för imorrn

Idag har jag inte mått nåt vidare. Det är skönt på så sätt att kroppen känner direkt när det blir för mycket, nu skulle jag inte kunna gå med grejer upp över öronen en längre tid och sen bara explodera, nu känns det direkt! 9 jobb-pass på 10 dagar när man är van vid halvtid… I morse kändes kroppen ungefär som när man håller på att få en dyng-förkylning. Seg, huvudvärk, ont i kroppen, hjärnan är en enda gröt, allmänt olustigt, allmänt deppigt. Som tur var så jobbade jag med Madelene idag, allt går så mycket fortare när vi är två! Och så har vi förbaskat kul :) Och sen kan man väl säga att jag får en anställning efter min praktik nu. ”Om du själv vill…”, sa chefen/handledaren, och det är klart man tar det! Känns härligt! Men alltid finns det ju folk som inte blir nöjda… En person som jag pratar ganska mycket med, ganska bufflig till sättet. Går jag hemma så är inte det bra, har jag jobbat svart så har inte det varit bra (har inte hänt så värst mycket, ska tilläggas), har jag praktiserat så har inte det varit bra, då blir jag bara utnyttjad, nu får jag ett jobb, en anställning, allt är vitt som snö, men näe, då är inte det nåt ”riktigt” jobb då jag är aktuell för lönebidrag alternativt nystartsjobb. Orka liksom…! Jag kommer få en anställning, jag får lön av en arbetsgivare, varför gräva mer i det?? Men som sagt, aldrig får det vara bra…! Jag ska bara vara ruskigt medveten om att det minsann inte är något RIKTIGT jobb när staten går in och stöttar… ”Visst, jättekul att du har nåt att göra, MEN…”… Alternativet är ju att gå hemma och inte göra ett skit, för vem skulle anställa en fysiskt och psykiskt handikappad tjejja i sina bästa år, barnlös, och gå in direkt och betala ut full lön?? Inte så många idag vaa… Ibland känns det fan bra att vara bidragstagare och ”snylta” och folk kan gnälla bäst fan de vill men inte kunna göra ett skit åt saken! Jag tycker det känns bra och kul i alla fall!

Här kommer lite bilder från mitt andra hem:
De börjar bli närgångna nu, de små kacklisarna...!
De börjar bli närgångna nu, de små kacklisarna...!

Agda #16.825 av 19.940...
Agda #16.825 av 19.940...

Lite mer behagligt avstånd :)
Lite mer behagligt avstånd :) 

Jaa såhär tillbringar jag mina dagar...!
Jaa såhär tillbringar jag mina dagar...!

Sen har vi gjort lite schema idag som gäller från 1 juni. Jag kommer gå 50%; ungefär 2,5 dag i veckan, lite lagom :) Så det känns bra att man börjar få lite koll på läget, undra just vad som ska jävlas nu…!

Imorrn är jag ledig och har lite planerat. Får se hur mycket som blir gjort :) Tvätta lär nog göras i alla fall, det är aningen för mycket damm i mina arbetskläder för att det ska kännas hälsosamt :) Sen fick jag en liten snilleblixt vad gäller mat på jobbet, så imorrn har jag tänkt att göra ett jättelass med pannkakor och frysa in och sen ha med och värma på. Fasen vad smart!! :) Senast jag försökte göra pannkakor hamnade väl i alla fall de 10 första i slasken efter några svordomar och andra uttryck som inte var hämtade från bibeln. Får hoppas det går bättre denna gång! Fina ägg har jag ju att ha i i alla fall…! :)

Näe nu gäspar jag snart käkarna ur led så nu blir det en sängfösare i form av en Smirnoff ice och sen läggdags!
Även Sune har tagit långhelg nu:


Jag har fått jobb! Inget RIKTIGT jobb, men dock ett jobb…!

2 kommentarer:

  1. Äh, vadå inget riktigt jobb??!! klart det är ett jobb, sen att arbetsgivaren får ett bidrag för dig…..
    Nä fan, GRATTIS till ditt RIKTIGA jobb!!
    Synd att jag inte hade affären kvar för jag skulle utan tvekan gett dig ett jobb om jag bara kunnat!! Du är en klippa!!

    SvaraRadera
  2. Tack Marie, vad snäll du är!! Näe, tycker väl att ingen har med att göra vart lönen kommer ifrån, det viktigaste borde väl vara att man gör något för den…!
    Haha, hade du haft kvar butiken så hade du inte blivit av med mig förrän du sparkat ut mig, jag trivdes suveränt bland marsvin, hö, chipshop-mat och tutte-nafsande jyckar! :D
    Kram

    SvaraRadera