Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 20 maj 2010

Färjblind, purken, dåtids- och framtidsångest och regn

Börjar väl ungefär där jag slutade igår… Pressen var ju inte sena alls med att upptäcka Thorleifs lilla båt-miss. Som någon skrev i en kommentar; ”Är han färjblind..??:D Det var fasen så att det fanns en poäng i det! Och ännu roligare för oss inblandade som diskuterade just detta; jag anser att alla Viking line-båtar är röda, utom ”Cinderella” som är blå… Men icke, den är visst VIT. Det beror ju helt på vart man tittar, och jag tittar som vanligt mer upptill än nertill, oavsett vad det gäller :D Hur som helst, här kan ni läsa själva om fadäsen i Expressen och i Aftonbladet. Men han lärde sej nog nåt i alla fall, får vi hoppas…! Sen om han behöver plugga färger, karta och kompass eller sviter av alkohol, det vet bara han själv :)

Annars har dagen varit lite sådär idag. Har inte varit på vidare bra humör innerst inne. Är väl trött efter kryssen, och sen som jag sa; när man går ensam i ett hönshus med rymddräkt så har man all tid i världen att tänka. Så det har jag sysslat lite med idag. Kom väl ungefär fram till att jag inte lyckats något vidare med något, vilket mycket grundar sej i att jag oftast inte har en aning om vad jag vill. Jag tar mej för saker som visar sej vara helt galet. Och det jag verkligen velat har jag misslyckats med. Jag ville bli musiker, kom in på estetiska men ändrade mej i sista stund och valde omvårdnadsprogrammet för att ”då får man ju en ‘riktig’ utbildning och jobb efteråt, musik håller jag ju på med ändå, både ensam och med min bästa vän”. Och visst var det så, jag var skoltrött och ville jobba och vi for ju runt och spelade på företagsfester, födelsedagar, middagar, bröllop och fan vet allt, så visst fick jag min beskärda del av det! Men nu sitter man här, otäckt medveten om att ”vård” innebär så mycket mer än att stå och glo ner i ett operationssår; hemtjänst och muppar ingick inte riktigt i mina planer… :-/ På gymnasiet läste jag hur mycket musik som helst och jag visar ju hellre upp betygen från de kurserna än från t.ex. ”Vård och omsorg”, ”Människan – Socialt och kulturellt” och ”Social omsorg”… Gjorde ett försök att komma in på musikpedagog-utbildning för några år sen, men jag var väl ungefär den enda som inte hade jobbat på ”Wallmans salonger” och gjorde en bakåtvolt så fort jag kom innanför dörren bara för att visa att just JAG fanns och är SÅ speciell. Jag blev antagen som reserv… Så nu plinkar jag på pianinot i min ensamhet och ”sjunger” i bilen och i duschen. Nu även för hönsen ibland faktiskt :)

Sen skulle jag bli hundmassör och egenföretagare. Perfekt jobb för en aspergare som totalt saknar känsla, och speciellt fingertoppskänsla. Hög eller låg tonus (spänning) i en muskel? Mer eller mindre musklad nu än för två veckor sen? Någon tonusförändring? Känns allt symmetriskt? Hej och hå… Fast jag har i alla fall tänkt att NÅN GÅNG blir klar med kursen, så jag i alla fall gjort det! Men däremot så kan jag rabbla en jädra massa muskler, ligament och skelettdelar på latin, det var ju bara att plugga in…!

Jag har även haft ett par jobb/praktiker där jag trivts helt suveränt, men av olika anledningar har det inte blivit aktuellt med fortsättning. Och jag får väl ”trösta” mej i alla fall lite med att ett par av ställena lagt ner helt, så då var det inte min insats det hängde på om jag skulle få fortsättning eller inte…!

Så då sitter man här och har ingen aning om vad man ska göra med sitt liv. Städa hönshus och packa ägg och sen efter pensionen se tillbaka på ett händelserikt liv… Hmm, vilket sätt är mest effektivt att ta livet av sej på..?? Överdosera knark blir för dyrt, överdosera mediciner ger så jävla äcklig dödsångest, jag är rädd för vatten, vapen smäller så jädra högt och jag räcker inte upp att sätta en krok i taket om jag så står på en stol… Taskigt läge! :) I och för sej så skulle jag väl kanske kunna nyttja mina musikkunskaper och ställa mej i Charlottenborgs centrum och skråla nåt av ”Enhärjarna”, ”Ultima Thule” eller helt enkelt ”Du gamla, du fria:) Fast med min tur så skulle jag säkert lyckas pricka in min konsert på ”Mavalid al-Nabi” eller nåt så inte en enda jävel är ute…!

Hörde jag nåt om ”Snillet spekulerar”…?? :D

Sen är jag så vansinnigt jäkla trött på att alltid ha värk, alltid är det nåt ställe av kroppen som inte funkar som det ska! Och ont på helt sinnessjuka sätt! Nu senast har jag ju haft ont i ryggen så jag knappt kunnat ta på mej strumporna, fått käka panodil för att kunna sova och jobba, men att dansa och springa funkade hur bra som helst!! (Kan ju i och för sej säga att direkt efteråt var det inget gemytligt att ha min rygg…). Känns ju inte ett dugg hypokondriskt… ! Nu har ryggen blivit lite bättre även om jag känner av den, gör mer ”normalt” ont nu, så som jag är van att ha det. Det bara finns där men stör inte direkt. Nu har ett finger börjat strula istället. Värker och är lite småsvullet, känns som en stukning på bättringsvägen ungefär, så inte så ont att det egentligen är nåt att gnälla över. Men det stör nåt förbaskat!! *morr* Fast idag är det väl kanske inte konstigt om händer och fingrar tog stryk, har ju klättrat runt bland redena för att öppna dem ordentligt. Men som sagt; IRRITERANDE!! Vill ju kunna leva på utan att det tar stopp nånstans hela tiden!

Lite så gick mina tankar och man kan ju bli på dåligt humör för mindre. Tur att även Madelene jobbar och att det springer lite löst folk på gården som man kan prata med, då får man genast roligare! :) Det regnade nåt så satlöst ett tag, kan ju undra om hela hönshuset flyter imorrn…

Lilla pölen...
Lilla pölen...

Trodde nästan att bilen skulle flyta iväg. Inget dåligt konststycke att ta sej in i den och fortfarande ha torra fötter…! Utanför förardörren såg det ut såhär:



Fick ju helt enkelt ta mej in passagerarvägen, det är ju tur att man är smidig som en gasell i arbetarbyxor och inte har ett dugg träningsvärk efter löpningen i måndags…

Sen så skulle jag ju visa upp våra ekologiska, KRAV-märkta och frigående hönor så här kommer dom! :-) :



Fast anläggningen är inte färdig än, men det dög visst att känna lite på ändå :)

Nähe, om man skulle fortsätta sura en stund, gå och lägga sej och hoppas att morgondagen blir bättre…! Fredag och allt. Hurra… Ska ju inte alls jobba eller så i helgen, nej då… Tänkte avsluta med någon käck låt från YouTube, men orkar inte. Käck och käck förresten, med den här sinnesstämningen hade det säkert blivit ”Blott en dag” eller ”Tears in heaven” eller nåt annat muntert, så jag låter bli!  La ju ut musik igår så det får räcka ett tag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar