Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 3 maj 2010

Startat nya karriären och vitlöksångor

Min karriär som hönsmamma har börjat!

Och okej att jag kanske är förlåten just idag, men inget bra varar ju för evigt… Klockan var närmare 5 innan jag somnade. Men jag HOPPAS att det var en engångsföreteelse, att jag bara hade lite ”resfeber” och att jag får sova gott på nätterna igen! Hedwig däremot, ägnade sej åt stil-studie i sömn, och jag kunde bara titta på och se klockan gå…!





Men fram på morgonkvisten var det bara att hoppa i kläderna….kläder ja… Vad fasen har man på sej i ett hönshus?? Kanske inte direkt finkläderna, såg jag när jag var där på studiebesök. Jag letade på en gammal t-shirt, ett par jeans med hål i lite här och var och en urtvättad hood, packade min mat (drick-yoghurt och wasa-sandwich…) och sen åkte jag iväg. Träffade min chef, min kollega och min kontakt på arbetsförmedlingen. Vi tog en liten repa igen bland maskinerna och i själva hönshuset så att Uno skulle få lite koll på vad jag ska göra förhoppningsvis en tid framöver. Skrev på lite papper och sen var det att köra igång. Vi började med att gå igenom sektionerna i hönshuset och kollade läget; kollade foder och vatten, samlade ihop ägg som hamnat utanför redet och så. Och jag konstaterade att hönor inte är vidare smarta. Vill de flyga så gör de det, det spelar inte så stor roll om någon eller något står i vägen. De hade ungefär samma sätt som Hedwig; bara forcera rakt över -helst igenom- eventuella hinder. Annars var de rätt coola, följde efter oss och var nyfikna. Sen kom nån oförberedd rörelse och ca 5000 höns lyfte samtidigt. Det var ac så det hette duga, kan jag säga! Och det var ju bara att ducka.

Sen började själva sorteringen och pack-jobbet. Äggen kom på ett rullband, så skulle trasiga och smutsiga ägg sorteras bort, alla andra fortsätter in i pack-maskinen. Så staplades de så fint i äggkartonger och sen fick man lyfta över kartongerna till lastpallar. Känns som något som t.o.m jag kan klara av faktiskt…! :) Lite terapiarbete sådär! Eftersom vi var två så gick det lite fortare så vi slutade ”tidigt”. Himla bra jobb på så sätt, när äggen är slut och lokalen städad, då är jobbet klart för dagen! Nu väntar jag bara på lite andra arbetskläder, skor, handskar och sånt. Man får ju inte vara rädd för att bli nersmutsad, den saken är klar! :) Och konstant så spelas ”Hönan Agda” upp i skallen, förstår inte det… Hann inte mer än innanför dörren hemma så stod jag i duschen…

Imorrn blir det Lekia, och på onsdag är det dags för hönsen igen!

Till middag gjorde Fredrik kycklig, potatis och hemmagjord tzatziki. Så nu sitter vi här i våra ångor, men jädrar vad gott det var!! Min gubbe vet hur man charmar…! :)

Nu ska jag försöka lägga över lite videoklipp i mobiltelefonen och sen är det läggdags! Hoppas som sagt på att somna lite tidigare ikväll…

Och väldigt lägligt så roastar André Wikström Henrik Dorsin på kanal 5: ”Du sitter där som en fet nakenkatt! Rolig att titta på men man vill inte röra dej!”. Fattar inte alls vad han menar…! :D

1 kommentar:

  1. hej sandra!
    jag hittade hit genom att googla ”dominikanska republiken”.
    såg att du hade varit där för flera år sedan, och egentligen har jag bara en fråga; är det regnsäsong under december och hur ”illa” är det? märker att de e dåligt m info om just D.R. på nätet och jag antar att de e ett rätt litet resemål för oss svenskar än så länge… du får jättegärna mejla mig om du har lust, eller svara här.

    mvh// Erica

    SvaraRadera