Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 19 maj 2010

Storstäda hönshus, lång tur i spåret och en kryssning med ”Viller-Tolle på Östersjön”-inslag :)

Det blev minsann spåret efter jobbet i måndags! :-) Om jag väl bestämmer mej så blir det i alla fall något gjort…! Var skönt att rensa både skalle och luftvägar efter jobbet, gården skulle få besök av pressen så det var storstädning på schemat. Hur lätt det nu är att storstäda ett hönshus… Man sopar som en galning och får det någorlunda rent så åker en bil förbi utanför eller någon slår i en dörr så lyfter ca 10.000 hönor samtidigt så damm och fjädrar yr, sen är det bara att börja om igen… Man får helt enkelt bestämma sej att NU är det färdigt! Sen testade vi även att släppa ut hönsen utomhus och de tyckte nog det var rätt kul, spatserade runt så divigt så :) Kul att se! Bilder kommer, men inte ikväll. Sen var det även skönt att bli av med lite spring i benen, har haft det ett tag nu, fråga mej inte varför. Så det blev faktiskt två varv runt Råssnäsudden. Vet inte hur långt det är, har hört flera bud på mellan 4 och 6 km ungefär. Så man får väl säga 5 då, för enkelhetens skull :) Så ungefär en mil blev det där ute, inte dåligt för att vara jag faktiskt! Men kan ju säga att det kändes i benen sen, hade problem att hålla ordning på pedalerna i bilen när jag körde hem… Får se om jag är lika hurtig och åker ut imorrn också, eller om jag är trött så jag komar ihop direkt efter jobbet!

Har ju varit på kryssning igen, kom precis hem. Händelserikt på många sätt! :) Till att börja med så skulle ju ”Thorleifs” spela och jag hörde lite sådär i förbifarten att det blivit lite ändrat för att självaste Thorleif missat båten… Visst sure, tänkte jag, men när vi sitter i restaurangen och äter så ropas det ut i högtalarsystemet att Thorleif minsann INTE missat båten, han guppar på så fint ute till havs, bara det att vi satt på ”Cinderella” och var på väg mot Mariehamn, och han satt på ”Amorella”/”Gabriella”/”Isabella”/”Rosella”/”Nåt annat med -ella” och var på väg mot Helsingfors:D Fan så rutinerat! Så ”Thorleifs” fick vackert spela utan Thorleif den kvällen :) Per Nyberg och Östen Eriksson fick rycka in som reserv-Thorleif’ar :) Har ingen aning om hur det gick för dom så vi som vanligt föredrog trubadur-musik i puben framför dansband. En timme senare än vanligt drog det igång då det var hockey. Blev att glo lite på det också, som uppvärmning :) Och stackars Janne, det tog ca 2,5 timme innan han tragglat igenom hela Lasse BerghagensTill Stockholms skärgård”, så poppis var den hos ”publiken”… :) Otacksamma jäklar, den som är så fin!! Hittade en halv-dan inspelning från ”Allsång på Skansen”, men den får duga:



Nu sjunger Janne ungefär 20 gånger bättre, är ca 60 cm kortare och 30 gånger snyggare än Lasse Berghagen, men som sagt, var den enda inspelningen av låten jag hittade :D Annars var det väl ungefär som vanligt; förutom väldigt torr publik (som sagt…), om något skulle spelas så skulle det vara Creedence ungefär, baaaahh!!!

Sen var det danssalong, dock ingen dans. I alla fall inte på dansgolvet, annars var det väl lite myror i strumporna i största allmänhet :) Råkade på en skojig pajsare från Mjölby, av alla ställen, den var det lite fart i! Dessutom kände han visst min arbetsgivare och fick för sej att han skulle ringa till honom, men det var väl sådär att rekommendera kl 3 en tisdagnatt… :) Inte mej emot, för all del :) Vi satt i en hytt och drack Koskenkorva och pratade öschötta-mål till småtimmarna, sen var det läggdags! På tal om vår vackra dialekt… I bussen på vägen hem, så ljöd plötsligt en kvinnlig stämma (inte min…): ”Mä’ dööhh, fö’ faan, sööööv i’stunn’ nu’rå!!”. Nån som fick nog av nån… :)

Hur som helst, kom i säng på morgonkvisten, dock innan båten nåt Mariehamn, alltid nåt :) Men sover ju helt värdelöst i de där sängarna så var ju uppe igen ett par timmar senare. Duschade och utforskade båten. Man hittar nya vrår varje gång! Var ute på däck en sväng idag men det var inte vidare skönt väder :) Sen så hade Thorleif hittat rätt båt i Mariehamn så det blev 2 x 45 minuter Thorleifs” MED Thorleif, så var det fulländat! :) Blev lite känsligt en stund, eller vad man ska säga, min lilla morfar fullkomligt älskade denna låt:



Allt for upp i skallen hur gubben satt och spelade in all musik från ”Bingolotto” på video och lyssnade på om och om igen :) Men just denna gick hur många gånger som helst, och även i bilen – lilla röda abarth’en – som susade fram i 130 på 70-vägarna, racer på grusvägarna, på fel sida refuger, fan vet om han inte drog åt fel håll i en rondell nån gång också :) Det var tider det! :) Lille-man… ♥

Tur att Kalle Moraeus och Bengan Jansson drog igång med sitt gniss…..sin MUSIK :) så man fick annat att tänka på :) Skapligt säkra pojkar de där två, sen är väl kanske inte dragspel och fiol favoritmusiken, men mycket av det funkar fasen! :) Fick ju höra ”Underbart”, ”Koppången” och ”Klinga mina klockor” och inte minst stämningsfulla ”Air” (J S Bach. Jaa va fan, den är jättefin!!). Sen var det inte mer än att gå ner och packa det sista och vinka av båten för denna gång, hoppas på att snart vara tillbaka igen :)

Nu är jag skittrött, hoppas det inte gått över till övertrött, så nu ska jag krypa ner i bingen! Skönt att jobba med höns en dag som imorrn, tror inte de bryr sej om jag så gäspar käkarna ur led :)

1 kommentar:

  1. Fan vad du är hurtig….men visst är det skönt att röra på sig när man har kli i benen??!!
    Låter som en underbar kryssning, önskar jag kunde åkt med dig, får bli nästa gång:)
    Kram kram

    SvaraRadera