Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 6 maj 2010

Mycket jobb nu och I hönsgården…

Igår blev det läggdags tidigt, inte alls van vid att hålla igång såhär! Blir 6 dagars jobb/praktik denna vecka, jag hoppas det blir bättre (mindre…) snart!! Men det funkar, nu börjar jag få rätt utrustning också! Jag lär bli dundersexig i träpjucks (som jag fick vänta extra på bara för jag råkar att inte kunna ha Stenaline-färjor på fötterna…!), Björnkläder-brallor och nån tjusig reklam-tshirt :) Igår gjorde jag min första ensam-runda inne hos hönsen. Och det är helt klart en viss känsla att tulta omkring i något som känns som en rymddräkt, mössa, huva, handskar, munskydd och med ca 20.000 hönor omkring sej…! En del springer så fort man tittar på dom, andra ska vara med och kolla vad man gör :) Ett jädra liv är det nästan hela tiden, och emellanåt får ungefär 5.000 hönor för sej att lyfta och flyga iväg samtidigt, då känns det som de flesta airconditions i världen kan slänga sej i väggen, det blir bra tryck då! Och dammigt, bara att hålla igen ögonen, hoppas på att inte få nån höna i huvudet och vänta tills det lägger sej. (Så när som på höna i huvudet så lät del väl ungefär som en fredagkväll..?? :D Nu var jag skojig.) Efter ett par timmar därinne förstår man nog ungefär hur Fuglesang kände sej efter sina rymdpromenader. Bara att jag plockat upp ägg som hamnat utanför redena och sopat golvet och han flyttade en 800 kilo tung ammoniaktank från Discovery för att fästa på ISS. Petitesser…! Näe, inget ska få förstöra min känsla nu!! :) Sen sorterade vi och packade ca 18.000 ägg. Sen var det dags att åka hem! :) Tankade och sen hoppade jag in i duschen. Somnade som sagt tidigt…

Och denna dag har väl sett ungefär likadan ut. Sortera ägg och sopa fjädrar börjar jag bli en hejare på nu…! :)

Här kommer lite bilder inifrån slagfältet:

Går ut lite lugnt och fint, EN höna…


…och en till höna som jag blev lite kompis med!


(Och det är visst en höna!! Tuppen ser ut såhär: )


Så här ser det ut lite i största allmänhet:


Måååååånga hönor blir det…!

Och jag bjussar på en LITEN bild på hönsskötaren/bakterieodlaren/cancerforskaren/austronaut-wannabee’n:
Tjusig som fan...!!
Tjusig som fan...!!

Och slutligen, lite rörliga bilder:


Så nu vet ni hur jag tillbringar mina dagar!

Sen var det det här med att ha med sej mat… Måste fasen komma på nåt bra, var och handlade förut och det är fan inte billigt med halvfabrikat och sånt!! Men jag vägrar äta mikrovärmd dynga…!! Så tillsvidare får det duga med paj, yoghurt, wasa-sandwich och kexchoklad. Idag köpte jag även pannkakor att värma i mikron, det kan jag sträcka mej till…! Imorrn är det på’t igen och på lördag är det Lekia, på söndag ska jag sova, sova och sova…!

Sen har jag fått hem lite mera garn idag, så nu kan jag göra min egna höns-mössa! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar