Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

torsdag 27 maj 2010

Lilla bocken Bruse utslagen ur ESC, Danmark vidare, radioreporter med talfel och snåla Viking Line

Nu känner jag mej sådär barnsligt hjärtligt lycklig som man kan göra emellanåt. I brist på tv-kanaler så lyssnade jag på schlager-semifinalen på radion. Vette fan om det var fel på sändningen men 80% av bidragen lät sångmässigt förjävliga. Är det inte bättre artister som länderna skickar eller som sagt, gör sändningen dem orättvisa på nåt sätt?? Nån som jag däremot visste lät galet illa var bidraget som Sverige röstat fram och skickat… (Jag höll på att skriva ”Som VI röstat fram”, men jag vill inte beblanda mej med det där, jag var förresten på hockey den dagen…!). Utan tv-bilden så lät det som de släpat upp en get på väg till slakt på scen. Jag fattar inte, jag FATTAR INTE vad folk ser hos den där lilla damen!! Mina öron håller ju på att skrynkla ihop! Låten i sej är ju faktiskt inte så tokig, men käre tid… Så ena delen av min lycka beror på att även resten av Europa insåg att detta var skit, och den andra delen beror på att Danmark knep sista finalplatsen. Dels tycker jag låten är riktigt bra, men mest så klart för att Henrik Sethsson (Casanovas) varit med och skrivit den! Han är en sån skön och trevlig pajsare så han är värd all framgång han kan få! Så GRATTIS HENRIK!!!! Sen måste jag säga att jag inte riktigt fattar; flera av bidragen som gick vidare hade svensk-anknytning, ofta svenska upphovsmän. Det enda bidrag jag kan uttala mej säkert om är just Danmark, den låten ratades i svenska uttagningen, vann den danska så när som på överlägset, och nu röstades det bidraget till final, vilket inte det svenska gjorde. Vart brister det?? Jag har en liten egen teori om att farbror Björkman missar väldigt mycket bra bidrag i sin ambition att få ”bredd” i tävlingen, så många genre och stilar som möjligt ska med, lite skitsamma hur det egentligen låter. Man är väl för mångkultur, liksom… Röstar svenska folket helt fel?? Tjaa, man kan inte bortse från faktum, låten vann för att den fick flest röster. Men nu anser 59% i en omröstning på Expressen.se att det var rätt att Anna missar finalen. Vart var alla dom när ”rätt” låt skulle röstas fram då?? Lite knepigt att svenskar lyckas väldigt bra med det de gör, utom just i Sverige…!

Sen lite verklig underhållning mitt i sändningen… Med jämna mellanrum på kom ju trafik-varningar. Och det var det mest roande jag hört på länge; grabben som skötte det där läspade å det grövsta!! Och dessutom (hoppas jag för hans skull, så han inte har ännu värre talfel…!) så var han smålänning så han uttalade ju inte ”rrrr” som man kanske bör i radio heller. Liksom är de inget noga alls?? I tv är det så jädra viktigt med utseende och så, men är det för mycket begärt med radioreportrar som pratar rent??? Och som om det inte vore nog så handlade varningen om att någon tappat delar av en soffa längs E4:an utanför Upplands Väsby… Bara för han inte kunde så tror jag han försökte hitta alla avancerade ord med ”s” i som finns. Jädrar vad kul vi hade här! Säga vad man vill, det ÄR kul att roa sej på andras bekostnad ibland…!

Annars så har jag haft en lugn kväll. Fredrik har varit iväg i hemtrakterna, jag har legat under täcket och kollat på ”Rederiet”. Och just det, på tal om ”Rederiet”, har ju bokat kryssning igen :) Blir Hanna och jag som åker denna gång, ska bli riktigt kul att göra nåt ihop med henne, det blir alldeles för sällan!! Men nu ska vi minsann röja på Östersjön! :) Men satan vad snåla Viking Line kan vara ibland… Jag beställde härom dagen, betalade ordinarie pris för en hytt, hoppade över organiserad middag då jag bara blir dålig av den ändå och frukosten orkar jag aldrig upp till ändå, och igår fick jag såklart erbjudande på mailen om gratis resa i B- eller C-hytt, gratis buss, gratis frukost. Nu ger vi 200 var för en B-hytt, vilket egentligen inte är några pengar, med erbjudandet betalade man 200 totalt för en A-hytt. Jag är inte den som orkar tjafsa riktigt, men jag mailade i alla fall och påpekade lite snällt att jag fått det här mailet, så artigt frågade jag om det bara gällde nybokningar. Fick till svar ”Det stämmer, erbjudandet gäller enbart nybokningar!”, kort och gott. Det är tacken det för att jag fasen tillbringat mer tid på båten än på t.ex. Systembolaget bara i år… Men men, som sagt så är det ju inte så mycket att bråka om. Hoppas på lite bra väder så man kan sitta ute utan att frysa ihjäl!

Nu ska jag sova, imorrn har jag planerat att åka och jobba några timmar.

Slutar med låten som gör i alla fall mej till en stolt svensk ikväll :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar