Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 28 april 2010

Sovit i bassängen, huvudbry om jobb, marknad i Askersund och originellt mellanmål

Sitter och gäspar. Fördelen med att vakna tidigt, man är trött när man ska vara trött! Kanske inte så pass att man funderar på att gå och lägga sej kl 20 på kvällen, men hellre det än att inte ha en tanke på att sova kl 05 på morgonen…!

Idag har jag även hållt igång lite. Bassängträning. Funkade ganska bra, fast det inte släppt helt i ryggen än. Hade lite svårt att vrida åt ena hållet. Somnade på avspänningen, samma läskiga känsla varje gång att vakna flytande i vattnet :) Sen hade jag visst sovit ganska ”oroligt”, haft ryckningar i armar och ben. Men det är ju rätt vanligt, fasen så jag kan fara runt när jag dvalar sådär, händer ju att jag rycker så jag väcker mej själv :) Och sen gå in i en rykande dusch, man kan ha det sämre…! :)

Sen var det arbetsförmedlingen. Och jag tror väl att vi kom fram till nåt i alla fall :) Även om det är mycket att tänka på och många aspekter att se det hela på. Vi kom fram till att det är något av ett lyx-problem att kunna välja vad man vill göra, men visst blir det svårt…! Jag och psykläkaren har ju ansökt om aktivitetsersättning (f.d sjukpension) på halvtid i 2 år och det beslutet har jag inte fått än. Men går det igenom så får jag ju bara jobba 50%. Men jobbar jag i hönshuset så är det förlagt så att det är några få heltidsdagar i månaden istället för ”lite varje dag”, men sammanlagt blir tjänsten på 50%. För det första vet jag inte hur pass jag klarar av hela dagar nu, var ju väldigt längesen jag gick hela dagar! Okej, jag hjälpte till lite på Wallride när det var ”Julklappskvällar” och sånt, men då gick det ju alltid att komma ifrån, gå ut en stund och andas. Nu är jag helt ensam i 8 timmar. Ensam med 20.000 höns… Och så får jag ju väldigt mycket lediga dagar, och tänk om nån annan skulle vilja ha in mej på timmar lite då och då, såsom Lekia nu nästa vecka, och då får jag inte det för jag redan jobbar 50%… Och vilket är bäst, att gå praktik inom något man absolut vill jobba med, få erfarenhet, kanske gå lite utbildningar, för att sen en dag hamna där man vill, eller att till vilket pris som helst ha ett ”riktigt” jobb?? Klart det är bra med ett jobb, men säg att en mindre butik i stan skulle söka folk, vad skulle se bäst ut i cv’t; att ha haft praktik i andra butiker, ha kundvana, ha kassavana etc, eller att ha varit anställd i ett hönseri…?? Det känns som man stänger en del vägar till framtiden genom hönsen, det är ju inget man lär avancera inom direkt…

Men hur som helst så kom vi fram till att jag absolut ska testa hönsen (om det nu är mej han vill ha, vi vet ju faktiskt inte det än…), gå praktik ett par veckor och så får vi se hur det går! Hur som helst så känns det ju helt okej att ÄNTLIGEN ha ett ”riktigt” jobb, och dessutom med ganska vettig lön. Sen får man väl älta framtid när man inte kan sova… Så vi får väl se, eventuellt får jag besked om hur det blir imorrn. Så det kan vara mina två sista dagar på Würth nu, och det känns ju helt klart lite moloket, jag trivs riktigt bra där, himla bra folk, bra jobb, bra tider, har fått allt liksom! Så i värsta fall får Fredrik ställa sej och baka imorrn kväll, haha.. :D

Sen trotsade jag det molniga vädret och åkte till Askersund. Och givetvis så satte det igång att regna… Tur att jag var förutseende och tog softshell-jackan :) Traskade runt på marknaden där, i år hade den bantats betydligt, det var lite synd! Men underkläderna fick jag tag i, bh och trosor för 100:-, fullt överkomligt! :) Det är ju snygga grejer också! Sen kan man väl diskutera kvalitén, ett axelband lossnade häromdagen, men ett band av sex på ett år får väl anses som ganska godkänt :) Sen så hittade jag även en tröja. Det var som en lång munkjacka som såg ut lite som en jacka, med knappar och fickor. Himla häftig, kommer bli välanvänd på kvällarna i sommar! :) Sen kan väl kvalitén diskuteras där också då den gick att pruta ner från 300 till 150… Men men, får väl vara glad så länge den håller :) Sen var det dags för mat. Insåg att jag bara hade ”skrammel” kvar i plånboken; närmare bestämt 15:-… Så då fick man konsultera lite med sej själv: Vad blir man mättast av; en kokt korv med bröd eller en en meter lång cola-rem..? Valet var ju inte så värst svårt, remmen smakade bra! :)

När jag kom hem och konstaterade att min aktiva del av dagen var slut så blev det mellanmål: skorpor med tzatziki på. Skorpor är gott, tzatziki är gott. Och det blev helt okej faktiskt! :) Som mjukost eller nåt, fast mycket godare! Sen kom Fredrik hem och stekte hamburgare. Och nu är dagen som sagt snart slut…!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar