Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 28 april 2010

Väckt av ”Illustrerad vetenskap”, hoppas ingen gifter sej!!, bad, af och marknad?

Onsdag och veckans enda sovmorgon då. Förutom helgen… Men lika fasen vaknade jag vid 7. Lyckades faktiskt somna om, men hann väl inte mer än vandra in i drömmarnas värld så ringde telefonen. Hemtelefonen dessutom. Och i och med att jag ska både till sjukan och arbetsförmedlingen idag samt har lite jobbansökningar ute så var det lika bra att träla sej upp och svara. Då var det nån jädra planta från ”Illustrerad vetenskap” som skulle prata med Fredrik…! I två sekunder funderade jag på att trycka luren i örat på honom där han låg och snarkade, men så elak är inte ens jag så jag sa att han jobbade. ”Okej, är du hans fru eller?”, ”Öhh…jaa…”, ”Men då kanske jag kan prata med dej istället??”, ”Äh, jag kan väl inte ta hans beslut heller”, ”Jasså, det kan du inte? Då önskar jag en trevlig dag!”. Jag TROR inte hon hörde mitt ”Gå och dö”… :) Har alltid gillat ”Illustrerad vetenskap” innan, men ringa och väcka folk på det där viset…!! För sen blev det ju givetvis ingen mer sömn!

Gick upp och kollade mail och allt sånt. Sen hamnade jag på Familjeliv.se. Rätt så intressanta diskussioner där emellanåt, det är lite Flashback ”light” :) Hur som helst så hamnade jag i en bröllopstråd, fråga mej inte varför men rubriken lät väl intressant eller nåt. Och jag säger bara fy fasen…! Jag hoppas jag aldrig ”behöver” gå på något bröllop för fan vad en del människor verkar vilja krångla!! Det är olika dresscodes, bordsplacering, fåniga lekar… Okej, dresscodes kan väl kanske underlätta, men ”smoking/kostym”… Jo men en sån har man ju hängande i garderoben, perfekt storlek och nystruken…! (Eller förstås kvinnliga motsvarigheten då…). Var tog allt det här vägen om att det är viktigast ATT man kommer och inte HUR man kommer?? Leka prinsessa slutade jag med på dagis! (Nu har jag nog fasen aldrig lekt prinsessa, jag ville vara draken, men det passade in bra där!). Vill man fira och ha en trevlig dag tillsammans ett gäng bönder och tattare och andra banditer (=”nära och kära”) eller gifter man sej för att ha nåt slags rollspel?? För egen del skulle jag skämmas näsan av mej om jag postade en inbjudan med ”dresscode: smoking” till folk som jag vet aldrig skulle kunna få ihop såna kläder! KANSKE att någon lyckas låna en kostym av någon som är 3 storlekar för stor/liten, någon har fått låna kompisens studentbalklänning från slutet av 90-talet och försökt tråckla sej i… Tror iofs det skulle bli ett minne för ALLA, men på gott eller ont..?? Och det var ett väldigt härj om när folk hade råkat ha jeans på sej, det var ju bara att stryka ur bekantskapskretsen direkt..! Fasen, ett par väl sittande jeans, i alla fall jag tycker det är det snyggaste man kan ha på sej, både som kille och som tjej! Betydligt bättre än att åla sej i en för liten smoking/balklänning ”bara för att”…!

Och sen, bordsplacering…!! Nu har ju (som tur är) inte alla min folkskräck, men sitta (och dessutom försöka peta i sej mat..!!) bland folk man varken känner sen innan eller är intresserad av att lära känna, bara för att brudparet anser att ”Men båda dom gillar ju djur!” och så blir man placerad bredvid nån jävla mjölkbonde eller fågelskådare eller nåt… Är ju himla tur att man inte är singel så det skulle tänkas i banor som ”Vilka kan tänkas passa ihop för resten av livet??”. Alltså jag tycker det rent av en smula elakt, men det är ju jag… JAG skulle inte bara vilja bli utplacerad helt spontant, och skulle därför heller aldrig utsätta någon annan för det! Okej om man i alla fall sätter folk parvis, fast blandat över släktgränserna, för att borden ska fyllas ut lika och så, det kan väl vara en sak, men annars…

Och för att inte tala om hur bordsplaceringen ”ska” vara när man själv gifter sej…! Ska allt vara rätt och riktigt så ska jag sitta med Fredriks pappa, om jag inte minns helt fel… Nu har jag iofs inget emot honom, förutom att jag inte hör vad han säger, och det kan väl vara till klar nackdel då. Och Fredrik skulle få sitta och brottas med min mor… ”Du får väl bita ihop och finna dej…!”. Jaa för det är ju jag så JÄVLA bra på. Jag kan absolut bita ihop, men då biter jag verkligen ihop och stänger av hela världen och alla intryck, himla trevligt bordssällskap då :)

Näe bara att konstatera att OM jag nu skulle gifta mej så blir det ”Klädsel: Helst. Bordsplacering: Sätt dej bredvid någon du står ut med. Förtäring: Ni vet väl lika väl som jag vart Mc Donald’s ligger…? Annars är numret till Napoli 0141-213138.”. Och slutligen ett ”P.S. Var snälla mot trubaduren, han är från Värmland och har svårt med svenskan..!:D , och på vår plats finns en liten lapp: ”På Mallorca, tillbaka när ni gått hem. Ni vet vart vi bor, lämna presenterna utanför dörren!”. Det låter väl som en utmärkt idé?? :D Och fram till dess får man väl hoppas att kompisarna antingen håller sej singel, annars visar sej från sin mänskliga sida.

Haha, jag tror jag fått för lite sömn senaste tiden…! :)

Om man skulle börja packa inför badet då. Sen måste jag nog fasen skriva en ”Kom ihåg”-lista inför mötet på arbetsförmedlingen, idag har jag mycket att ta upp! T.ex. hur man fyller i blanketten om reseersättningen, hur det blir nu när jag är inringd på jobb under pågående praktik och givetvis om det blir nån framtid i hönsgården! :) Sen så är det ju marknad i Askersund idag, och om det inte händer nåt oväntat med vädret så blir det väl kanske att åka dit en sväng, skulle behöva lite nya underkläder, haha :) Och sen en ”snörp” till mobiltelefonen, alltså ett sånt snöre att hänga den i, det saknar jag!

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar