Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 13 oktober 2010

Tjurig, känslosam och baddags

Ingen bra morgon. Trött, fast jag sov närmare 12 timmar och allmänt tjurig. Kanske redan har kommit på hur rövigt det är att vara hemma när man kan vara nån annanstans och göra lite nytta! Samtidigt som det såklart är skönt att ha en dag att göra lite ärenden på. Och idag är det bassängträning om en timme. Sen så vet Marie hur man uppmuntrar Sandra så i eftermiddag ska jag följa med ut till stallet och rida häst :) Det ska bli riktigt kul!! Blir ju inte så ofta, senast var för två år sen på Omberg. Hästar är coola djur. Stora och stabila. Och bångstyriga. Och har en tendens att se rätt korkade ut :) Men vääääldigt mysiga!

Vet inte om det bara är morgonens sinnesläge, men fasen vad blödig jag är!! Jag som bölar i snitt två gånger per år annars, sitter nu och tittar på live-sändningen från Chile där de plockar upp gruvarbetarna som varit instängda drygt 600 meter under jorden i 69 dagar, och tjuter som en gris. Fan vet varför men det är väl fridfullt att veta att även jag har känslor, i alla fall ibland :) Och vid de mest konstiga tillfällena. Även när det gäller musik (som vanligt), versrader har kommit från ingenstans och bara rört runt i skallen. "Närkvällen kom i västerled stod himmelen i brand..." t.ex. är väldigt vackert och känslosamt. Eller hur...

Det är väl psykiskt kanske. Nu finns det ingen återvändo, nu väntar 6 månaders mörker. Och kyla. Och jobbiga högtider. och ledvärk. Dock har jag ganska mycket inplanerat i höst, men ändå. Jag vill ju ha sol och värme! En låt som absolut inte är ny men som jag inte direkt tänkt på förrän jag hörde den på Gran Canaria (av alla ställen...) är denna:



Vad mycket bättre en låt kan bli när nån annan än originalartisten sjunger... Men hur som helst, det här är sommar. När jag hör denna tänker jag på när jag var liten, när sommaren var lång, varm och solig, dagarna flöt in i varandra, det fanns inget början eller slut. Man gick ut på morgonen (på MORGONEN, inte vid 10-11-12) och hämtade tidningen, dock inte till mig, jag var inte läskunnig då, solen stod redan högt och hade värmt upp luften och det jag minns mest är att det luktade nåt speciellt om ytterdörren :) Ungefär som....."ytterdörr-som-värmts-upp-av-solen-tidigt-en-sommarmorgon" :) Himla töntigt det blev för en stund nu, men dessa känslor kom fram till "En dag på stranden" (varken med Tomas Ledin eller Ola Svensson den gången :) ) en kväll i slutet av september i ett 26-gradigt San Agustin.

Nu ska jag packa badkläder och knalla ut i kylan för att sen "hoppa" ner i i alla fall 35-gradigt vatten...

1 kommentar: