Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 3 mars 2010

Badat, läst sorglig bok, städat akvariet och damp-katter

Då har man varit och badat. Ny sjukgymnast så det blev lite annorlunda. Men han verkar duktig så det kan nog bli bra! Idag mådde kroppen bättre, men det är ganska förrädiskt i vatten för när det blir mindre motstånd så gör man saker som man egentligen inte kan och sen får man sota för det när man sen går upp… Men nu ska en sjukgymnast i alla fall kolla om hon kan göra nåt, hon tycker lite synd om mej som har ont i min stackars kropp :)

Jag började morgonen med att läsa ut boken ”Marley och jag”. Och jag bölade som en unge…! Det händer inte ofta men nu så! Jag hade det väl lite på känn, det var därför jag läste ut den när Fredrik gått till jobbet… http://bloggworld.se/wp-includes/images/smilies/icon_razz.gif Jag rekommenderar den boken, den skildrar lite hur vi djur-galna tänker, på ett fint, varmt och personligt sätt.

Sen har jag gjort rent akvariet. Försökt i alla fall. Nästa gång får Fredrik hjälpa till, det var lite svårt att se alla lösa blad som man borde plockat upp. Så jag vet inte om det blev så mycket renare egentligen, men vattnet är bytt i alla fall…! Och så passade jag på att köra fingrarna i doppvärmaren, mest för att testa… Och det var ingen bra idé! Näe men jag kom emot när jag torkade av glaset. Det var varmt så nu svider det rätt bra i ett par fingrar…!

Och sen fick jag äntligen pappret från försäkringskassan som jag väntat på; ”Ansökan om sjukpenning”. Känns ju nödvändigt att fylla i en sån när jag varit hemma de senaste åren… Men johodå, jag ringde för att höra om de inte kunde gå på uppgifterna de hade, det har ju inte ändrats så mycket på 3 månader. Men så gick inte att göra, bara att börja om från början och fylla i skiten… Skulle inte förvåna mej om det inte går igenom denna gång bara för jag haft sånt flyt innan. Sen så var det även tal om 50% aktivitetsersättning (det som tidigare kallades sjukpension) under till att börja med 2 år. Asberger är ju inget som ”går över”, utan man får lär sej jobba med det och hur vida jag kommer lyckas är ju omöjligt att veta nu. Jag trodde det var nåt som min läkare skulle styra med, det sa hon i alla fall, men icke då, det är något som jag själv måste ansöka om och sen skaffa fram ett läkarutlåtande som styrker det hela… Men det känns så bra när alla myndigheter har så bra koll på varandra och man inte alls måste sitta emellan och hela tiden försäkra sej om att alla också gör det de säger att de ska göra… http://bloggworld.se/wp-includes/images/smilies/icon_neutral.gif

Och katterna har fått spelet idag, springer runt som två skållade troll. Det blev väl lite mycket för dom när akvariet städades utan att de fick hjälpa till och helst utforska botten på det… Nu störtar de runt och jag bara väntar på att nåt ska skramla till nånstans. Ibland är de bara för jobbiga, de kan väl i alla fall se sej för lite?? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar