Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

onsdag 24 mars 2010

Tänkte simma…, raggmunk och cykeln ”Engla”

Yr-hönan Agda är visst igång och härjar igen på Drottninggatan… Idag hade jag planerat som så att i och med att jag hade bassängträning kl 12, lite för mycket träningsvärk för att träna gym idag och Fredrik skulle på utbildning ikväll så tänkte jag att det blir ju perfekt att testa ljussimmet i simhallen då! Har aldrig varit där, men de släcker ner, tänder lite levande ljus, spelar dämpad musik, portar alla snorungar som bombar från 5:an och så simmar man runt, runt. Tänkte att det kan ju passa bra ikväll då! Så sitter jag här och väntar, skulle precis packa grejer så får jag för mej att bara kolla en gång till (kollade tidigare idag) så det verkligen är ljussim idag. Men givetvis så var det IGÅR!! Jag blir så trött på mej själv ibland! Nu sitter jag ju här jätteladdad, men är fortfarande lite för öm i kroppen för att gymma och har för dåliga ben för att ta en löprunda ute. Så vad gör man?? Får väl trösta mej med en semla eller nåt… :)

Nu har jag nog sovit ikapp lite i alla fall! Somnade strax efter 21 igår och vaknade 11 idag. Halvt medvetslös, blir väl lätt så när man sover för mycket. Men det var skönt i alla fall! Packade grejer och knallade bort till sjukhuset och bassängträningen. Funkade ganska bra idag, förutom att nya sjukgymnasten Johan uppenbarligen inte riktigt har koll på vart jag har ont nånstans :) Var ett jädra tjat om mina axlar! ”Bara för jag gör stora rörelser så behöver inte du göra det så du provocerar axlarna!”. Ehh, så länge jag står i vattnet och måste ”hålla emot” med benen för att inte ramla, oavsett om vi gör stora eller små rörelser, så gör det ont i knäna och fötterna…! Men men, det är ju snällt att han tänker på mej i alla fall! :) Sen träffade jag Monica, den ”vanliga” sjukgymnasten, utanför och jag skulle få en tid då hon skulle kolla upp mina gångjärn. Så dags nu, nu är det ju bättre igen…! Fast vi pratade om att senaste gångerna jag haft det riktigt jobbigt med lederna så har jag varit förkyld, om det är nåt som kan hänga ihop…? Får väl se vad vi kommer fram till! :)

Efter badet så åt jag och Fredrik lunch på stan. Raggmunk med lingon (fläsket petar man bort när det knappt ser avlidet ut…!), det var fasen inte igår!! :D Och det är underskattat…! Sen gick vi en sväng till Vero Moda, de har ju ”Club-dag” imorrn så jag kilade dit och kollade om jag hittade nåt som jag kunde plocka imorrn för 20% lägre pris… Näe, jag är inte snål, jag har bara lite ansträngd ekonomi! :) Och ett par jeans minsann, så det blir till att hänga på låset imorrn innan nån annan hinner före! :)

Igår hade jag visst fått faktura från Assistanskåren efter mitt lilla äventyr utanför vägpinnarna för ett par veckor sen. Och jag måste säga att jag blev positivt överraskad! 500:- skulle de ha. Jag hade räknat med i alla fall en tusing till, jag försökte ju ändå lura dom rätt ut i bushen…! Men det är ju bara att säga tack och hålla sej undan från snöiga småvägar i fortsättningen :)

Hittade även ett litet underlag för åsikter när jag läste Aftonbladet på förmiddagen. För er som inte orkar läsa så handlar det om att Team Sportia har börjar sälja en flickcykel som heter ”Engla”. Å hujedamej så bedrövligt, sorgligt, tankspritt och okänsligt då…!! Jag menar, precis ALLAS tankar när vi ser detta går ju såklart till Engla som mördades -08 och som på sista bilden som togs av henne åkte just…CYKEL!! Då är det ju himla hjärtlöst av Team Sportia att göra på detta sätt! Och nu kanske jag låter hjärtlös men va’ fan, jag tycker det blir en smula överdrivet…!! ALLA kommer ALLTID att associera tragiska saker/händelser i deras liv till vardagliga föremål, platser, högtider osv, det bara är så! Skulle detta leda nånstans så får nog Ikea gå igenom sitt sortiment ganska så ordentligt…! Vem vet vilka obehagliga minnen skrivbordet ”Mikael”, fåtöljen ”Selma” eller varför inte bokhyllan ”Billy” kan frambringa hos olika personer…! Ska jag gå ut i pressen och tjuta för att en av av Ikeas sängar heter ”Yngve” och min morfar hette Yngve och han dog i en säng så jag tar HEMSKT illa upp av detta!! (Nu tror jag inte att ”sängen Yngve” finns på Ikea men man vet ju aldrig :) ). Ett vanligt namn blir ju inte patenterat på något sätt bara för att någon som hetat det har råkat ut för något! (Däremot borde en del namn, t.ex. då Engla, förbjudas p.g.a att de är hemska i största allmänhet, men det är en annan historia!). Sen när det dessutom står i artikeln

”Varför fick cykeln namnet Engla?
Jag kan inte säga exakt varför. Men vår cykelansvarig, som också har tagit fram modellen, hans dotter heter Engla. Så det är alla gånger där namnet kommer ifrån.

så blir ju det hela ännu mer löjligt!! Ska man inte ens få uppkalla saker efter sina egna barn utan att känsliga pk-människor kommer och gastar?? Alltså tyvärr, hur hemskt det än låter, världen fortsätter att snurra trots att barn dör på de allra mest hemska sätt varje dag, det är bara att acceptera! Dock ska det uppmärksammas att det inte var mamma Höglund som tipsat pressen (denna gång), men några ord i Sveriges största kvällstidning gjorde säkert ingen större skada…!

Näe jag blir så….trött på att vara människa, eller nåt. Orka liksom! (Orka haka upp sej” höll jag på att skriva, men det ska nog JAG enbart vara tyst om…! :D ). Dock är det ju bra att det händer lite ogenomtänkta företeelser emellanåt så att jag har nåt att skriva om :)

Imorrn blir det träning igen, på land eller i vatten har jag inte bestämt än! Sen hörde jag något rykte om fika hos Marie, spännande att höra om hon fick några men från kryssningen! :)

Avslutar med en bild på Borensvägens nya radarpar :D :

♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar