Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 30 april 2011

Dag 20 - Min favoritidol och varför. Fotboll, fler sår och valborgsmässoafton

Men den var ju lätt...! Eller lätt på så sätt att jag egentligen inte har nån speciell idol så. Sen finns det många människor som jag beundrar av olika anledningar. Dock är väldigt få människor kompletta. Enligt mig nu förstås, vem annars i min blogg..?? :) Ta musiker t.ex. Det finns extremt bra låtskrivare men som själva inte hör hemma på en scen. Och tvärtom, kanon-artister men som inte kan sätta ihop två ord "själv" så det låter bra. Geniala musiker inom katastrofala genrer. Osv osv. Min Spotify-lista innehåller ungefär allt från Eminem och Hammerfall till Hootenanny singers, Celine Dion, Eric Clapton och Casanovas. Blandad musiksmak är väl lindrigt uttryckt.

Likaså inom sportvärlden. Människor som gör sånt som ingen trodde var möjligt, sen är de helt störda på andra plan. Fast man måste ju förstås skilja på prestation och personlighet. Tyckte Robert Gustafsson sa det så bra när han ställdes mot "kritiken" mot honom att han minsann inte alls var speciellt rolig privat! Han svarade då kort och gott "Hur många läkare går hem och opererar lite när de slutat jobbet..??".
Ingen i Europa har hoppat högre än Patrik Sjöberg, en beundransvärd prestation oavsett vad han har för fritidshobbies i pulverform. (Sen kan det diskuteras hur "ren" han var när rekordet sattes, men det orkar jag inte gå in på nu!). Pelle Fosshaug är en av Sveriges och kanske världens bästa bandyspelare genom tiderna, oavsett hur många utvisningsminuter han har eller hur många han dragit till i skallen med klubban. Thomas Wassberg vann fyra OS-guld och tre VM-guld trots att han inte direkt var någon charmknutte utanför skidspåren.

Sen är det ingen hemlighet att jag känner lite extra för Kenny Bräck. Men då inte främst för hans prestationer på racerbanorna, även om de absolut inte är fy skam, utan snarare för att karl'n egentligen "borde" ligga nergrävd nu. En sån smäll bara "ska" man inte klara sig från levande. Thomas Fogdö hamnade lite utanför banan under ett träningsåk, landade på en stubbe och sitter i rullstol resten av livet. Fullt mänskligt, logiskt och väntat! Inte då att Fogdö skulle hamna i rullstol men att en krasch i skidbacken leder till bruten rygg och förlamning. Bräck hakade ihop med en annan förare under en omkörning och slungades in i betongräcket, utsattes för 214 G, bröt bröstbenet, krossade en ryggkota, bröt ena lårbenet, krossade bägge fotlederna, fick nervskador, skärsår och inre blödningar bland annat. Två år senare kör han Indy500 igen... Det känns som att det helt enkelt inte borde gå! En kämpe utan dess like, minst sagt. Dessutom en till synes väldigt ödmjuk sådan.

Så näe, nån självklar idol har jag faktiskt inte. Tråkigt men sant :)


Blev inte så mycket sovmorgon idag ändå. Vaknade tidigt. Var med Anna och tittade på fotboll, då är det sommar!! :) Kul att träffa henne igen, är ett tag sen nu! Och "lilla" magen blir allt större, men nu kommer den inte växa länge till, om några veckor förvandlas den till bebis :) Sen fick hennes Micke näta också, extra skoj! Händer inte så ofta att liberon gör mål.

Ikväll pratade vi om att gå ut och äta. Men vi får väl se, det var lite bökig bordsbeställning där vi tänkt gå, man fick lämna telefonnummer så skulle de höra av sig och det har de inte gjort så vi har inte en aning om ifall vi har ett bord bokat eller inte :-/ Så vi får väl se, kanske blir att vi hittar på nåt annat. Nu kom ju dessutom regnet. Tråkigt för alla som tänkt stå och glo på eld och fyrverkerier ikväll! För att inte tala om de som tänkt åka motorcykel mellan Linköping och Skänninge, brukar bli uppåt en 1000 cyklar. Jag har åkt karavanen om det är fem eller sex gånger, de sista åren var det mest långtråkigt att sitta och frysa de där milen :) Annars har Skänninge ett väldigt bra valborgsfirande men där är säkerligen så pass med folk att de klarar sig utan oss :) Sen är det ju både ishockey-VM och GP-speedway på tv :)

Sen fortsätter min sår-historia. Inte nog med det jag redan har och visade igår, nu har jag fått ett till som dykt upp från ingenstans och bara sitter och gör ont och ser äckligt ut:
Och träligt till sitter det också, kläder fastnar ständigt i det så att det aldrig får läka! Och jupp, i det området föredrar jag faktiskt att ha kläder...
Bara skit med allt!!

Trevlig valborg på er!

1 kommentar: