Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 1 maj 2011

Tråkig valborg, SMS-förbud i bilen? och Godegård idag?

Det blev ingen utgång igår. Det blev absolut ingenting. Lyckades somna i soffan och sen blev det slutet av GP-speedwaytävlingen och så läggdags och se slutet på super-hockeymatchen...! Och jag vet inte, Norge SKA INTE vinna över Sverige i ishockey, men vad fasen... Det var ju inte direkt Forsberg, Sundin, bröderna Sedin etc som spelade. Snarare "Andersson och Pettersson och Lundström och jag". Tror fasen inte jag kände igen ett enda namn. Så det är väl ändå inte helt omöjligt att Sverige för tillfället har ett ganska kasst lag och Norge ett väldigt bra lag? Sen var inte riktigt matchbilden som sådan, men... :) Olyckor sker, som man brukar säga :) Men bara för att Norge ALDRIG vunnit över Sverige förut så är det väl inget som säger att det är en omöjlighet för all framtid??
Mitt i allt kom jag att tänka på gamla tider, när man fick ta cykeln till mormor och morfar och titta på hockey, när TV3 var lyx av allra högsta slag :) Idag är TV3 vardag för de allra flesta, tror t.o.m Hanna i Orlunda och Micke i Broby har det :), och jag minns knappt hur man gör när man cyklar och jag är nog inte ensam om det. Är det konstigt att svensken blir allt fetare..??
Jag somnade ganska snart efter hockeyn men for upp av att det small. Någon drog av en salva fyrverkerier runt midnatt, tack för det...

SMS-förbud när man kör bil - är ni för eller emot? Själv undrar jag om det är ett skämt av något slag? Tanken är god, men snälla ni tyckare och allvetare, vilken tid lever ni i?? Jag kanske är petig men nu snackar vi detaljer här. Förbud mot att SMS:a i bilen. Men maila från mobilen går bra?? Twittra?? Uppdatera Facebook?? Surfa?? MMS:a?? Fotografera?? Svara på ett samtal?? Leta i telefonboken efter den man ska ringa?? Spara ett inkommande nummer?? Byta från att prata i luren till handsfree?? Det finns betydligt mer avancerade och uppmärksamhetskrävande saker att göra med en mobiltelefon än att SMS:a. Man bör ju faktiskt vara lite konsekvent, annars kommer det nog bli stora problem när det ska bedömas om brott begåtts eller inte. Har polisen resurser till det...? SMS:ade Sandra eller mailade hon?? För att bevisa vilket måste telefonen beslagtas och det kan man ju inte göra bara sådär? Vilket liv det skulle kunna bli...!
Jag håller fast vid det personliga ansvaret. Fattar man inte att man inte bör SMS:a eller fippla med telefonen överhuvudtaget i trafiken så kanske man inte bör ha körkort...? Jag SMS:ar när jag kör bil. Absolut. En hel del dessutom. Men det är inga noveller i tätortsrusning det handlar om för det inser jag skulle kräva alltför mycket koncentration, vilket inte är så passande när man kör. (Tror dock inte min sambo delar åsikterna om mitt säkra SMS:ande i bilen, men det är hans problem... :D)

Och det är ju inte bara mobilen som kan stjäla uppmärksamhet i bilen. Jag kan säga att då jag känner mig som mest farlig i trafiken är när jag försöker få av pappret på en Mc Donalds-hamburgare, det är ett pill-göra det!! Att följa en gps är nog så smidigt men i ärlighetens namn ganska koncentrationskrävande. Allt fnulande med bilstereon/radion hit och dit.
Näe lite konsekvens tack!!
Personer mellan 18 och 29 år är "farligast" i trafiken för att nästan varannan i den åldersgruppen SMS:ar när de kör...? Kan ingen föra lite statistik på dessa kostym/dräkt-nissar som sitter och knapprar på laptopen samtidigt som de kör?? Håller telefon-konferenser. Dessa 70+-are som knappt varken ser eller hör. De som sätter igång med ett helt företag för att undvika att synas på fartkamerorna. De som är morgontrötta så de knappt vet vad de heter. För att inte tala om alla natt-trafikanter. Tror inte de är så värst mycket säkrare förare än någon som skickar iväg ett SMS....

Själv tror jag helt seriöst på att detta vore en bättre lösning för att förhindra olyckor i trafiken än SMS-förbud:
Undra om maken tänkt gå upp snart... Jag har planer på att åka till Godegård. Trevligare att gå på marknad än att bara sitta hemma och göra ingenting. Fast är det inte i Godegård som de brukar panga lerduvor så det är ett jävla oväsen..??

Imorrn börjar arbetsträningen. Jag vill inte. Jag vill helt enkelt inte. Men nu nekade jag ju förra platsen, skulle väl se dumt ut ifall man började krångla igen. Men fy fan... Jag hoppas att jag, med lite psykiskt stöd av Joakim, vågar ta upp med handledaren "Kan du ge mig en givande arbetsprövning?". Såsom det lät på henne senast så skulle jag få räkna med en hel del dötid, och sen koka kaffe på kvällar och helger när det var föreläsningar. Ehh, jaha...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar