Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

söndag 21 februari 2010

Vinter i Varamon, melodifestival och lite OS-framgångar och OS-vak

Då har man varit lite hurtig idag då… Massor med snö, vindstilla och solen sken så det blev att leta fram långkalsonger, fleecetröja, raggsockor, mössa, vantar och halsduk och ge sej ut i fina vintervädret! Vi åkte ut till Varamon för att ta en liten promenix. Och givetvis så fick kameran följa med också!
Mindre bra promenad-väg
Mindre bra promenad-väg… Höll på att dra på bakdelen många gånger!
Fredrik utanför Sjövik
Fredrik utanför Sjövik, som konstigt nog var stängt… Men Fredrik, du ska gå på högra sidan av vägen, det står på skylten! :P
Varamon - Nordens största insjöbad...
Varamon – Nordens största insjöbad. Nu liknar det mest Nordpolen eller nåt. Man fick hålla ordning på tassarna, såg ju inte vart kanten gick! Kul att ramla ner från vägen och ner i 1 meter djup nysnö på stranden… Hade ju inte kommit upp förrän till våren!
Sjövik
Gula huset är Sjövik. Man kan längta till sommaren för mindre när man tänker på det. God mat, kall öl, spö i minigolf, trubadur-underhållning, trevligt sällskap och kvällsdopp!
Bryggan
Här är vi ute på bryggan som de byggde för några år sen.
Istappar
Lite istappar…

Sen blev det Ica på hemvägen, och nu sitter jag här i linne och långkallingar *sexig som fan!!* och har precis satt i mej en semla och en kopp varm choklad. Det gillade inte magen, tror den förbereder inbördeskrig eller nåt, jädrar vad den bullrar och lever!!

Och igår var det vin, räkor, vitlöksbröd och melodifestival igen. Trodde inte det skulle vara så bra som det faktiskt var! Men det kanske är så när relativt okända namn ställer upp, man har liksom inga förväntningar på dem. Alcazar är alltid Alcazar… Partydänga som lär gå varm på uteställena i sommar, men som inte är något speciellt märkvärdigt med. Sen var det nån seg ballad, minns varken sångare eller låttitel, säger väl det mesta… Bah-nånting… Och så Elin Lanto. Tyckte hon påminde starkt om Katie Price’s och Peter Andre’s dotter Princess, som pressen rullat ut bilder på hela veckan för att mamman sminkat den treåriga ungen. Näe Lanto såg ut som nån blandning mellan Princess och "Catwoman" eller nåt. Och det i kombination med låten "Doctor doctor" fick mej mest att tänka i lite kinky banor… :)  Erik Linder, "Hur kan jag tro på kärlek". Allt Kenneth Gärdestad gör ger rysningar! Sen var det väl ingen låt för melodifestivalen… En kongoian (??) som studsade runt i kostym och sjöng stäpp-jazz. Tack, men nej tack! Då jag är lite svag för modern folkmusik typ NordmanSarek etc så kom ju Timoteij som en trevlig överraskning! Kul att de gick till Globen! Darin kunde väl gått upp på scen och släppt väder och tagit sej vidare… Fast nu var ändå låten helt okej! Men jag har aldrig förstått hans storhet. Tycker inte han är originell nånstans. Michael Jackson-wannabe med knappast pubertal soul-röst. Näe jag tycker de dyker upp överallt! Crucified Barbara… Me like!! Jag vet inte om det var var det som var tanken bakom det hela eller om tjejerna helt enkelt inte är så musikaliska som gjorde låten så bra! Det var "rak" liksom. Raka toner, rakt komp. Annars har ju metal-låtarna en tendens att sväva iväg väldigt i en massa öronförstörande gitarrsolon och sånt, men detta var…..bra! Har jag glömt nån?? Tror inte det…! Men som sagt, över lag en helt okej omgång! 

Sen blev det även lite OS-vak natten som var. När klockan ändå drog iväg så tänkte jag att jag lika gärna kunde hålla mej vaken och se Motala-pojken Daniel Friberg (som på sent 80-tal gick på samma dagis som undertecknad…! :) ) åka 1500m på skridskor. Han vann sitt lopp och kom på 25:te plats, men satan i gatan vilken trist sport!! Eller det kunde säkert ha varit spännande, men sändningen var ju okommenterad! Ungefär som att kolla på speedway utan kommentatorer. Man ser att de åker runt runt och att en kommer först, men man förstår mindre av vad det innebär i det stora hela! Får hur som helst hoppas på att det går bättre för Friberg och de övriga skridsko-grabbarna när de kör lagtempot som körs natten mellan fredag och lördag!
Och när man ändå är inne på OS så måste man ju faktiskt nämna Marcus Hellners guld och Johan Olssons brons i skiathlon. Vilka grabbar!! Hela SVT-styrkan tjuter om vartannat och det är ju nästan så t.o.m en känslokall isbit som jag får ryckningar i underläppen…! Tack för underhållningen!! 
Nähe, om man skulle göra lite kväll här. Snart är det ny vecka. Kom på att jag har nåt roligt att se fram emot på tisdag: Gynekologiskt cellprov. Man kan ju hålla sej för garv för mindre faktiskt… Även om det är just garva jag brukar göra, snacka om helt bisarr situation!! Men men, skönt att de håller koll på underredet på ‘en i alla fall! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar