Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

måndag 1 februari 2010

Husmors-wannabe och gamla lägenheten besiktad

Jag bloggar en stund med jag väntar på att kakan ska svalna. Jaa ni läste (tyvärr) rätt. Sandra har bakat. Och jag blir lika förbannad varje gång; Varför är det aldrig nån som stoppar mej när jag får såna infall??? Jag är intehar aldrig varit och kommer aldrig bli något husmorsmaterial!! Ändå envisas man… "Choklad- och kokoskaka". Vanliga ingredienser i som smör, socker, mjöl och sånt, röra ihop, in i ugnen, göra ett kokos-"täcke", bre’ på det på bottnen och in i ugnen igen. Fasen vad lätt, går inte att misslyckas med!! Tjena… Till att börja med så blev botten ungefär som en bulldeg. Var knappast att elvispen orkade röra runt. Det blev lite bättre när smöret kom i. Ut i långpannan. Ganska godkänt så långt. Sen skulle täcket göras… Blanda sirap, smör, grädde och kokos i en kastrull, sjuda i några minuter… Visst fine, det fastnade inte i kastrullen i alla fall. Sen…. Sen skulle det smetas på uppepå kak-botten. Och det var jädrar vad blaskigt täcket var!! Det bara rann åt alla håll! Och botten var knappt färdig, fast å andra sidan skulle det ju ändå in i ugnen en stund till. När jag tog ut eländet så luktade det i och för sej riktigt gott, men vad hjälpte det när kakan liksom "simmade"?? Och täcket var helt mjukt. Fy för fan, det där såg inte ens ut att duga till att bjuda svärmor på!!  (Och bara för ordningens skull så är "svärmor" i det här fallet icke personifierad, tänk bara just svärmor!) Så som sagt, nu väntar jag bara på att den ska svalna så jag kan skära upp den. Tjaa, mirakel har ju faktiskt inträffat förr… Sen mitt i allt kom jag på att vi inte har 2 mm över i frysen, så vart fasen ska jag göra av kakan?? Antingen får Fredrik och jag panik-äta ikväll, annars får jag väl lägga den i bilen. Då lär den ju faktiskt stela ordentligt ändå  Näe fy, jag MÅSTE hålla mej ifrån sånt där, jag skulle ju kunna starta biologiskt krig med mina "bakverk"!

Sen så har vi fått gamla lägenheten besiktad idag. och det gick väl sådär. Karln var till att börja med väldigt inkonsekvent. Han pekade på en fläck i hallen, det såg ut ungefär som att någon spacklat och målat över någonting, och vi har fasen inte använt något spackel!! Dessutom så har vi haft en tung möbel just där hela tiden. Sen var en LITEN bit av tapeten borta i vardgasrummet (Ska fasen dra av det på fröken Hedwigs försäkring…!), synar man inte så syns det inte, men visst, fine, en liten bit av tapeten är borta. Men i köket, där det finns borrhål efter hyllor, kritstreck i skåpen (som DEFINITIVT INTE jag har gjort…!!), tjockare borrhål efter diskmaskin-slangarna, det var ingenting!! Så som sagt, inkonsekvent.
I sovrummet hade Sune hittat sej en favoritplats så där hade det blivit en söt fläck av hudfett från honom. Men sphynx utsöndrar sånt, så det är inget att säga om, det var vi som var ouppmärksamma, så hans försäkring får vara orörd  Fläcken var över två tapetvåder och sen så var det borrhål där spegelväggen suttit, lämpligtvis på samma våder. Och det skulle tapetseras över. Och då visade vi att det fanns tapet liggande, en hel oöppnad rulle. Men "det är inte säkert det räcker och gör det inte det så måste vi ju tapetsera om hela rummet *tyvärr tyvärr*". Alltså i helvete heller att jag tänker betala någon omtapetsering när det finns en hel oöppnad rulle tapet och det är TVÅ våder som behövs!! Näe då blir det krig…!! (Sen så var gubben så snabb så det var bara Fredrik som skrev på besiktningsprotokollet. JAG skrev inte på, och godkände därmed inte heller ett skit, och jag stod på kontraktet precis lika mycket…!). Och sen borrhålen i den totalt odugliga väggen i vardagsrummet där det var tänkt att lackhyllorna skulle sitta. Till att börja med så sa jag att "Ni kan ju rekommendera folk att inte försöka hänga upp nåt där för väggen är precis oduglig!". Han svarade inte, knackade lite i väggen och fortsatte sen med att det var samma där som med sovrummet, "OM det inte finns tapet att få tag i så måste de tapetsera om hela rummet…!". Fast man kan ju då undra varför de lagade borrhål så smidigt när vi skulle flytta in, bara skurit ut en cirkel i tapet, ca 1,5 cm i diameter, och satt för själva hålet. Så inte heller där tänker jag betala en hel omtapetsering utan vilda protester.

Hur som helst så är det skönt att vara av med lägenheten nu, behöver inte tänka mer på den! Inte förrän fakturan kommer i alla fall… Ska bara få ordning i den här lyan också. Efter besiktningen tog vi frukost på stan och sen gick Fredrik till jobbet. Jag gjorde lite ärenden; Jysk, ÖB och lite sånt, jag hade en väldig energi och lust att vara kreativ, men tyvärr så använde jag den helt fel genom att ge mej på att baka… Nu är jag bara sur!! Och det lär ju inte bli bättre när jag ska skära upp kakan så snart jag skrivit klart här…

Jaja, det har varit min dag tills nu! Hur har ni haft det i snö(o?)vädret??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar