Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

lördag 5 mars 2011

En kväll i besvikelsens tecken, samt lite allmänt hjärnsnurr (PK-människor; VÄND OM!!)

Kvällens resultat då:
Timrå - Djurgården; 2-1
"Something in you eyes" (Bl.a. Henrik Sethsson); utslagna i första omgången
Tvätten; inte torr på långa vägar, så man får hänga överallt i hela lägenheten.

Sammanfattning: *SUCK, SUCK och DUBBEL-SUCK*

Om man börjar från början... Hockeyn... Vet inte alls hur matchbilden var, men ledningsmålet 2-1 kom i 51:a matchminuten. Kanske helt rättvist, vad vet jag. Just ikväll lider jag mer med lekia-"folket" Mange och Natta, varken MoDo eller Södertälje lyckades ju nåt vidare ikväll...! Men jag får nog vara helt nöjd med kvartsfinal-lottningen. Luleå bör vi ju kunna rå på...! Vore skoj att åka upp till Stockholm och se en "hemma"match och få känna på lite röd-gul-blått drag :) Men vi får väl se, jag är ju en så vansinnigt upptagen människa...! Men om nån känner för att hänga på så hojta så ska jag försöka ta mig tid! :)

Schlagern... När Henrik Sethsson har skrivit låten så får det låta hur det vill, Henrik är alltid Henrik! :) Och med objektiva ögon så var det väl inte helt otippat att Jenny Silver skulle stoppas av Love Generation. Fast visst, när blev saker logiska i schlagerfestivalen...?? Dock var det gött att Love generation i sin tur stoppades av Sara Varga efter mäster Björkmans snyft-artikel i Expressen där det bland annat stod att läsa följande;
"Gruppen har lyfts fram stort av Christer Björkman och det var också han som valde ut deras bidrag till tävlingen. När gruppen förra veckan missade en finalplats var besvikelsen mycket stor. (...) Om det går bra för bidraget kan det vara nyckeln till att få med fler internationella låtskrivare i Melodifestivalen, något som Christer Björkman har kämpat för i flera år. Och tävlingsgeneralen är väl medveten om att hans dröm kan krossas i kväll om Love Generation inte går vidare.
- Om det blir konsekvenser för mitt fortsatta arbete är det något jag får hantera då. Jag kan inte tänka på det nu. Nu känner jag bara att vi har den starkaste Andra chansen någonsin, och att jag vill att fler bidrag än två skulle kunna gå vidare, säger han."

Jag frågar mig om man verkligen får vara så oblygt partisk som tävlingsgeneral att man går ut i pressen och uttalar sig under rubriken "SVT fruktar jättefiasko i Andra chansen"...? Sen är det såklart Expressen som själva satt rubriken, men jag tror inte att Björkman protesterade märkbart. Vad kul för alla andra tävlande och för svenska folket, som (fortfarande...) röstar. Antingen röstar vi som Christer Björkman vill, annars blir det "jättefiasko"...! Skippa då hellre telefonröstningen och låt "eliten" ta fram ett bidrag som för oss upp i schlager-toppen i Europa, så får vi se vart vi hamnar...!!

Och i och med telefonröstandet kommer jag osökt in på kvällens...tredje?....fjärde?...femte? blodtryckshöjare. Återigen detta hyckleri och denna skenhelighet som Sverige ständigt stoltserar med. Man borde vara van och inte reta upp sig men jag vänjer mig fasen aldrig..!! Kanske därför att, som jag skriver mot slutet, i princip tar det hela personligt. Inför röstningen går de ut så käckt med "ETT samtal kan hjälpa till att rädda liv!". Vad bra, tänker jag, några extra personal till sjukvård/äldre/barnomsorg, för att inte tala om mera resurser till psykvården (Johanna Sällström 32 år, Emil Forselius 35 år, Mikael Ljungberg 34 år, Micke "Svullo" Dobois 46 år - Vila i frid), några kronor till cancerforskning av alla dess slag (Jonas Ernelind 34 år, Vila i frid), forskning om PSD (plötslig spädbarnsdöd, har SOM TUR ÄR inga exempel här), forskning om hjärtats och hjärnans sjukdomar (har jobbat på HIA och Stroke så jag kan ge exempel tills fan hämtar hem mig så jag nöjer mig med att säga; Ingen nämnd - Ingen glömd), forskning om NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - kommentarer överflödiga...), bygga baracker och ordna behandlingsprogram till uteliggare och även då göra det enklare att få till ett LPT/LMV-beslut osv osv osv, men näe då.... Istället rullas bilder upp från Afrika på små barn (såklart) som sitter och tuggar på en bambukvist, och man är så jävla stolt över att "Vi hjälper minsann VÄRLDENS BARN!!". Och ni tror inte att samma unge lär tugga på samma bambukvist om ni så ringer till Melodifestivalen för hela månadslönen??? Och sen när tillhör inte Sveriges barn "Världens barn"??
Det känns som jag kan ha varit inne och snuddat vid ämnet förut men varför anses det "fult" att hjälpa svenskar??? Vi har rent vatten, hurra för oss, men är det alltså bra sen? Att en sketen celldelning i kroppen kan sluta med döden, det är petitesser man får räkna med, vi har ju i alla fall rent vatten...??
Och återigen, jag var inte så djupt nerkörd, men ändå tillräckligt för att kunna säga "Been there - got the t-shirt!", jag kan säga att det är inte långt ifrån att jag tar det hela personligt. Vad som händer med mig är skitsamma, lite svinn får man väl räkna med, huvudsaken är att random unge i bortre Etiopien får två matskedar ris mer om dagen... Jag kan ju säga att det är en jävla tur att jag inte har barn, detta skulle göra mig precis skogstokig...!! Att man så tydligt visar att man struntar i hur det går med "våra" barn, huvudsaken är att alla tömmer sina fickor och samlar ihop så mycket man kan till "Världens barn"...där "Sveriges barn" som sagt tydligen inte ingår och allt för att visa "TITTA så duktiga vi är, TITTA så snälla vi är, TITTA vad vi bryr oss om alla andra, TITTA vad hjälpsamma vi är!!". Och där kom visst Röda korsets VD åkandes i en av sina vardags-Porschar, han har en till högtidliga tillfällen också, som t.ex. när han ska på "Världens barn"-galor... Hyckleri hycklera hycklerallanlej...!

Det känns som att det där är nåt jag aldrig kommer att förstå! Tror jag tar och adopterar en panda istället...!

Och förresten, en grej till när jag ändå är på krigsstigen; Det ska visst börja ett nytt sånt mupp-program på tv; "Världens bästa hotell - Lär känna ett härligt gäng praktikanter". Det är ju så "Hotell Gasten" på Liseberg helt plötsligt låter riktigt inbjudande och hemtrevligt...! Nu är det absolut inte den första tv-idéen jag absolut inte förstår mig på men.....vart fasen vill man komma med detta?? Vill RSFU sälja preventivmedel som aldrig förr..?? För fy fan...!! Jag HATAR mongon, jag bara HATAR dem. Nån gång kanske jag kommer att förklara varför. Och det är nästan så jag hoppas att jag nån gång får en anledning att ändra mig för idag blir jag spyfärdig bara jag ser dem. Och att de ska vara såååååå härliga och såååååå glada och såååååå söta... My ass..!! För det första så antar jag/vet jag att de bakom allt det där äckliga är som folk är mest; det finns riktiga idioter, även riktigt sköna typer, dock har jag aldrig råkat på nån sån, men att försöka få det till att muppar är EXTRA härliga och mysiga och speciella... Vem försöker ni egentligen övertyga..?? "Jomen personer med Down's syndrom kramas gärna!". JAHA??? Jag har Aspergers syndrom och HATAR när folk kommer för nära. En mupp som dessutom ska KRAMAS... En cyanidkapsel tack, och den ska inte vara till mig, jag har i alla fall mätbart IQ... Japp, jag är vårdutbildad, men lika mupp-fobiker för det och fasen vet om det inte blev ännu värre under utbildningen.
Tänk att några få individer kan förstöra för en hel grupp människor på detta vis...! Inget jag är stolt över men rår heller inte för det. 

Jag satt och funderade på nån form av natta-mat, men det gick plötsligt över...

Vad har jag missat..?? Jo, tvätten. Finns inte så mycket mer att säga om den än att vårt "tork"-rum suger gnupung..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar