Till er som på något sätt halkat in på enbart bloggen;

Jag har även en hemsida där jag skriver mera om vem jag är, om min Asperger, jag har mera bilder, jag berättar om resor jag gjort, skriver om mina djur, har en minnessida, en gästbok och mycket mycket mera!
Se sidan här!


Blogg listad på Bloggtoppen.se
Photobucket

tisdag 1 mars 2011

Trädkramare på 70% allvar och 30% skämt

Tittade på en natur-dokumentär igår. Nix, ingen porr-film, utan en dokumentär från naturen. Den handlade om pandorna i Kina. Och finns det något vackrare djur..?? Tror knappast det va.


Sen visst, de är långt ifrån lika mysiga och kramgoa som de ser ut, men vem fasen är det... :D Men så vackra och säregna! Och jag blev ju inte mindre kär i dem efter dokumentären igår... Hur de tar hand om sina pytteungar med sina jättelabbar, 'en själv kan ju knappt hålla ett glas i handen utan att tappa det... :-/ I djur-världen är ett mor-barn-förhållande verkligen vackert, men även det har ju såklart människan lyckats förstöra! En unge idag är ofta mer en asseccoar som helst ska äta själv, torka sig själv och vara självgående från födseln. Vem är först? Vem är stört? Vem har dyrast prylar? Vem går ner graviditetskilona snabbast? Och så lite ansvar som möjligt ska man ta, det som kan skyfflas över på dagis och skola, det görs! Det är skolans fel att ungar mobbas, det är skolans fel att ungar inte hänger med i undervisningen, det är skolans fel att de inte lär sig nåt. Huvva vad människan verkligen kan förstöra det naturliga och vackra...!! *ryser* Jag hoppas det dröjer innan vi ser latte-pandor i Kinas regnskogar...!
Fredrik och jag satt här och konstaterade båda två att pandan är ett riktigt "Ååååå"-djur! :)

Tänk vad synd att man inte är lite mer självständig och om sig och kring sig. Möjligheterna är ju obegränsade egentligen! Volontär-arbeta med att se till att allt från späckhuggare till dvärgsilkesapor får fortsätta leva, de var ju faktiskt här först...! :D Ha som yrke att sätta hagel i ballarna på tjuv-jägare, jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba näst intill oavlönad och på ackord!
Jag har sagt det förr; är jorden verkligen inte tillräckligt stor för att vi alla ska få plats..?? Måste man hugga ner regnskog för att människor ska bygga bo? Vad fasen, i Boliden t.ex. förfaller ju kåkarna har jag hört, där kan man väl sätta ett gäng infödingar och låta skogen vara??
På ett sätt är det ju synd att man inte kommer få uppleva när naturen verkligen slår tillbaka, för det är vad som kommer hända. Okej, dagligen sker små tilltag i form av jordskalv, översvämningar, cancerfall till följd av skadat ozonhål etc, men jag skulle vilja se när det verkligen blir kaos. Se vad folk gör med sina miljoner när regnskogen skövlats så pass att jordens kemi kommit i så pass obalans att den globala uppvärmningen inte längre går att stoppa. Ska ni sätta er i era megayachts och tro att ni är odödliga...?? Lycka till...

Näe för fasen, var snälla mot naturen och får ni nån gång chansen att strypa en tjuvjägare så ta den, oavsett vad det gäller för djur!!

Dagen annars... Jag har ringt till den arbetsplats som kanske kommer bli min ett tag framöver och jag ska åka dit och hälsa på vad det lider. Hon verkade väldigt trevlig och sympatisk så det kanske kan bli bra...! Bara att vänta och se.

Nu ska jag in i duschen och sen bär det iväg till Linköping och Cloetta center!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar